Tiitiäinen, metsäläinen

Tuntuu, että olen ollut metsässä koko viikon, ja ei tunne kovin kaukana todellisuudesta olekaan. Muutenkin todella vauhdikas viikko takana, lasten kanssa ollut muskaria, Olympialaiset Kaurialan kentällä, eskareiden kanssa samoiltiin koko päivä ahvenistolla torstaina ja perjantaina oli Merirosvonaamiaiset…että ohjelmaa on riittänyt 🙂 Kuvat ovat työpaikan luontoherkkyyskoulutuksesta tiistailta 🙂

Nyt kummitytön 1-vuotissynttäreille ja Habitareen! Yhtä hymyä siis!

Muistathan osallistua lukijatutkimukseen, jolla voi voittaa huikean superlahjakortin! Tutkimuksen linkki oikeassa sivupalkissa ylimpänä 🙂

You may also like

No Comments

  1. Vietän! Se on ihanaa! Niin lapsille kuin itsellenikin, maailmassa riittää opittavaa luonnon avulla ja kautta…metsässä ei ole kurinpito-ongelmia, ei meteliä ja päinvastoin lapset saavat pitää ääntä ja olla vapaammin. Metsässä myös lapset ovat hyvin itseohjautuvia. Koulutuksessa tehtiin harjoitteita, joiden avulla metsäretki voidaan aloittaa, eli keskitytään aistien kautta saamaan yhteys luontoon. Tuntoaisti, näköaisti ja kuuloaisti olivat käytössä, maistamisesta puhuttiin paljon, sillä ei ole hyvä maistattaa lapsilla mitään mistä ei ole varma…ja jos antaa maistamisluvan, niin lapset saattavat sekoittaa marjoja keskenään ja syödä vahingossa silti myrkyllisen marjan. Tehtävien tavoitteena on saada lapset “metsään”…että ajatukset ovat siellä eikä kengännauhoissa tai mielikuvitusleikeissä. Ei mitään ihmeellistä sinänsä, mutta kouluttaja varoitti luennoimasta lapsille heti portista ulos astuttua lehdistä ja kukista, sillä lapset eivät ole vielä valmiita suuntaamaan huomiotaan suoraan opittavaan asiaan. 🙂

  2. Kiitos lisäinfosta!

    Metsällä, luonnolla ylipäätään, on kyllä mahtava voima. Luontoreissuilta jää aina hyvät muistot.

    Kaikenkaikkiaan omassa työssä suurinta iloa tuo hetket joilloin koetaan ja saadaan elämyksiä. Perinteinen kynä-paperi-työskentely ei ole koskaan ollut minun juttuni.

    Työniloa!

  3. Meidän metsäeskarit on onnekkaita, he viettävät koko eskarivuotensa metsässä ja varmasti jää monta elämystä ja muistoa tosta ainutlaatuisesta vuodesta, taidan anoa siirtoa sinne ensi vuonna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *