VOI SIIRI RAKAS

siiri littlephant marimekkosiiri heinahattu siiri marimekon housut

Kyllä lomaa oli odotettu. Niin äiti kun tytärkin. Nyt sen huomaa, miten paljon enemmän on aikaa ja voimia Siirille, vaikka lomapäiviä on vasta takana muutama. Siiri on osoittanut onnensa auliaasti, “Ihana äiti”, “Äiti on paras” ja “Äiti on rakkain” lauseita toistellen. Mietin jo, millainen mörökölli olinkaan ennen loman alkua.

Eilen Siiri katsoi iltasadun jälkeen minua silmiin sellaisella ihailevalla ja puhtaalla rakkaudenkatseella, että sydämeni muljahti ja kyyneleet alkoivat valua. Ei voinut kuin silitellä lapsen hiuksia ja nukuttaa hänet syliin. Ihanaa olla yhdessä, ihanaa laittaa Siiri kaiken muun edelle!

Rakastan sinua Siirini, Sirpakkani.

You may also like

8 Comments

  1. Meillä on töissä yksi nainen, jolle hänen ainoa lapsensa on oikeasti koko elämä. Se on vähän pelottavaa, ja surullista. Hän on unohtanut itsensä kokonaan, kaverit kaikonneet jne. Susta huokuu sellainen normaali ajattelutapa tähän asiaan, niinhän sen pitäisikin olla.

    Tiina

    1. välillä mietin tota itsekin, että olenko liian omistautunut vapaa-ajallani siirille…voisin pitää esimerkiksi itsestäni parempaa huolta jmppaamalla ja tekemällä enemmän aikuistenjuttuja, toisaalta kun Siirillä ei ole sisaruksia, korostuu vanhemman rooli leikkikaverina ja seurana. Jokaisen suuria arvovalintoja, mutta oman naiseutensa hukkaaminen äitiyden alle on huolestuttavaa, sillä miten selvitä sitten kun lapsi tarvitsee äitiään vähemmän…varmaan ajatuminen kriisiin oman elämän kanssa sillä iso aukko jää lapsen itsenäistyessä. Ja se tapahtuu yllättävän nopeasti kouluiässä, kun kaverit menevät äidin ohi.

      Yritän pitää kultaista keskilinjaa, nyt kesällä Siiri saa kyllä minulta kaiken huomion ja seuran! Talvella arjen pyörittäminen vaan vie paljon “aktiivista yhdessäoloaikaa”…tarkoitan sitä kun ei hellalla kiehu ruoka samaan aikaan…vaan sitä aikaa että pelataan, luetaan, jutellaan, makoillaan viltillä, ulkoillaan ILMAN KIIRETTÄ 😀 Toki samoja asioita tekee työarjen keskellä mutta eri intensiteetillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *