TÄSSÄ ON HYVÄ OLLA

painepesuri terassipesu noppapeli hamahelmetjannittaa hammaslaakarissa kuollut linnunpoikanen kirpparikierros kielot kahvila leivintupa kaunis mummo koiranputket niitty lupiinit pellolla herkko

Hormonit hyrrää, suklaa maistuu, ulkonakin sataa. Toisaalta taas arjessa tapahtuu paljon sellaisia asioita, jotka muistuttavat onnesta, elämän sykkeestä. On hyvä olla näin.

Hiljaisen sadepäivän rikkoo kiire hammaslääkäriin. Tuijotan lastani, niin pientä suuressa tuolissa. Olen valtavan ylpeä miten hienosti Siiri uskaltaa ja osaa olla.

Sateesta huolimatta mieheni pesee terassia, hymyilee ikkunan läpi minulle ja jatkaa taas.

Räystään päällä olevasta pesästä on tippunut linnunpoikanen. Se makaa maassa surullisena esimerkkinä, miten nopeasti elämä voi katketa.

Ajan kuluttamat rakennukset kuiskivat tarinoita. Aamu-uutisia lukiessani liikutun, kun 1800-luvulla rakennettua talovanhusta siirretään uudelle tontille.

Kahvilan vanha pariskunta saa tajuamaan, miten rakkaus voi kestää kaikki vuodet.

Kaunis mummo odotti pöydässä pitkään. Viimein hänen luokseen kantoi tarjoittimen ystävällisen näköinen pappa. 90-vuotias luulisin. Harmaissa suorissa housuissa, henkseleissä. Hitaasti, mutta kohteliaasti hän miehenä hoiti ostokset. Kädet täristen hän laski tarjottimen pöydälle hiljaa. Katsoi kauniisti vaimoaan. “Siellä oli jonoa” sanoi hän hiljaisella lempeällä äänellä. “Eihän tullut liian kova nälkä?” kysyi hän mummolta.  Pappa istui varovasti alas ja he yhdessä katsoivat pellavaverhojen välistä ulos. “Siellä alkaa sataa, tässä on hyvä olla”.

Nieleskelin kyyneleitä taas.

You may also like

60 Comments

  1. Voi ihania sanoja, toivottavasti kummityttösi syntyy helposti, minua kiehtoo synnyttäminen kovasti. Olisi ihanaa olla kätilö. Uusi ihminen, uusi persoona…täydellinen ihme!

   Ihanaa päivää sinne myös, aurinkokin pilkistää jo pilvenreunan takaa <3

  1. Mä tunnun kulkevan kanssa tuntosarvet pystyssä vähän liikaakin, toisaalta se on rikkaus kuten tänne joku toinen kommentoi…pienet asiat <3 ehkä vähän alakuloisena näkeekin asiat ihan erilailla kun onnellisena huitelee vaan suin päin ajattelematta asioita 🙂

  1. Oh, thanks! I tried to bring all the sad and beautiful things together from my everyday living…there’s beauty everywhere if you look carefully… <3 Siiri is my daughter, but I don't mind, you're not the first who calls her a boy 😉 I must reconsider how to dress her up…or not ;))

   I hope you come back later again and have a nice day!

 1. Sun blogi on kyllä niin ihana! Otat hienoja kuvia ja kirjoitat kauniisti. Ja jaksat vielä vastata kommentteihin, asia mitä arvostan bloggaajassa. Ja mitä Siirin vaatetukseen tulee, niin musta Siirillä on aina ihanat vaatteet. Oon monesti miehellekin esitellyt sun blogia ja miten ihana koti teillä on ja miten ihanasti puet Siiriä. Ei tytöillä kaiken tarvitse olla vaaleanpunaista röyhelöä, samoin kuin pojilla ei tarvitse olla sinistä autojuttua kaiken.
  Mukavaa kesää!

  1. Oi mitä tähän voisin sanoa kuin KIITOS, liikutun tästäkin!! :’) niin kaipaa palautetta lukijoilta ja ylipäätään kommentointia, sillä kommentit on se potku minkä avulla tätä touhua jatkaa…tietää että viidakko kuuntelee 😉 jotenkin sait mut nyt niin onnelliseksi! Kiiiiiiiitos!

   Haluan että Siiri erottuu massasta, tätä massaa katson töissä päivittäin.
   Ja jotenkin prrusvärit pukevat lapsia paremmin kuin hailukat pastellit (joita kyllä kaapista löytyy täälläkin). Lasten persoonat ovat värikkäitä, vaatteen tulee mielestäni korostaa sitä 😀

   1. Pukeeko Siiri päällensä mitä vain? Tykkään myös Siirin vaatteista ja tuskailen oman nelivuotiaani kanssa… joka on hyvinkin tarkka siitä mitä päällensä kelpuuttaa. Vasta esittelin neidille Siirin mustavalkoista marimekon mekkoa (sitä missä yläosassa vaakaraidat ja alaosa pystyä) meillä samanlainen mekko pinkki-limen vihreenä ja kerran olen sen hetkeksi tytölle saanut päälle. Ärsyttää kun osa vaatteista jää käyttämättä tai vähälle käytölle.

    1. Ja Siiri kyllä pukee kaiken päälle mitä haluan hänen pukevan, on tullut nyrpeitä vastauksia mutta sitten otan kaapista kaksi vaihtoehtoa joista Siirin pitää valita, sillon hän kokee saaneensa vaikuttaa vaikka todellisuudessa minä asetin rajat 😀 Sori en huomannut vastata tähän aikaisemmin 🙂

 2. Mahtavasti kirjoitettu ja kuvat täydentää tekstin täydellisesti. Ja itku tuli täälläkin! :’D Ihana fiilistelijä olet! <3

 3. Voi liikutus tuota mummoa ja pappaa ♥ Hienoja kuvia!

  Mulla ei ollut mitään toivoa napata lapsista kuvaa hammaslääkärissä viime viikolla, kun jouduin kaikin voimin pitämään paikoillaan että hammaslääkäri sai edes sekunnin suuhun kurkattua… 😉

  1. Mä olin henkisesti varautunu samaan ja sillä Siiri mut löi ällikällä! :O jotenkin siinä uppoutui katsomaan tilannetta ihan rritavalla kuin luulin. Hammaslääkäri oli muuten huikea!

   Vanha mummo ja pappa, toivottavasti kävelevät vastaan vielä joskus käsikädessä <3

 4. Olipa ihania kuvia taas. Tuollaiset onnellisilta vaikuttavat vanhat pariskunnat ovat minusta aina jotenkin ilahduttavalla tavalla pysäyttäviä. Jossain määrin kyynisenä he tuovat muistutuksen siitä etten kaikista tarvitse tulla eronneita, rikkinäisiä ja katkeria,

   1. Niinpä! Ehkä se oli ällistyttävän upeaa huomata miten onnellinen ihminen voi olla vielä vanhana! Ja miten pitkä yhdessäoloaika ei ole vienyt käytöstapoja vaan tapa miten he puhuivat toisilleen oli niin kadehdittavan kaunis!

 5. Ihana postaus. Kun keväällä käytin lapsia hammaslääkärissä, kävi itselläkin mielessä, että pitäiskö ottaa kamera mukaan muiston tallentamista varten. Se kuitenkin jäi. Blogatessa tuleekin kuvattua kaikkia niitä arjen hienouksia, jotka muuten jäävät vain muistikuvien varaan.

  1. Bloggaaminen on rikkaus monella tapaa, en koe rasitteeksi…toki ehkä muiden on vaikea tajuta miksi kuvaan kaikkea ja kokoajan 😀

   Onneksi ville ymmärtää…mutta gammaslääkärille taisi olla eka kerta kun joku tulee kameran kanssa tarkistukseen 😀

 6. Niin kauniisti kirjoitit perheestäsi ja tuo tarina vanhasta pariskunnasta sai täälläkin kyyneleen silmäkulmaan <3 Pieniä, mutta niin kauniita ja tärkeitä asioita, jotka ihan liian usein hukkuvat arjen pyörteisiin!

  1. Olen jotenkin opetellut pysähtymään ja tarkkailemaan elämää uudelta kantilta vanhetessani, koitan pysähtyä pikkujuttujen ympärille ja ottaa niistä kaiken irti. Työkaverini nauroi aina ollessamme metsäretkellä kun katson aina samat asiat: valon, miten se siivilöityy puiden välistä, äänet, tuulen, huminen, kasvit, värit, tuoksu…olen huomannut että olen erittäis aistiherkkä ihminen ja tällä kertaa kuuloni nappasi tuon ;D Mietin, että näkikö mummo että katselin heitä hymy korvissa 😀

   Ne pienet asiat, ne ovat tärkeimpiä! <3

 7. Ihanaa kun Riikka uskallat kirjottaa niin avoimesti ja aidosti. Ja pukea ajatuksia hienosti sanoiksi. Se tekee blogistasi ainutlaatuisen. Hienoista kuvista puhumattakaan.

  1. Apua, kiitos…punastuin ihan! Olen huomannut, että blogiin kirjoittaminen on helpointa kun vaan on oma itsensä ja antaa tekstin tulla itsestään…ja jos se antaa tollasen kuvan teille olen ÄÄRIMMÄISEN ONNELLINEN!<3

 8. Hei! Olen seurannut blogiasi siitä lähtien, kun jäin äitiyslomalle tammikuussa ja näistä ihanista kuvista ja jutuista tulee aina niin hyvä mieli. Luin tämän jutun jo aiemmin päivällä, mutta se tuli uudestaan mieleen äsken, kun nukutin tytärtäni uneen ja kun hän ei heti nukahtanut, niin hetken tuijottelimme toisiamme, kunnes hän hymyili ja silmät painuivat kiinni. Ja tältä äidiltä tuli pieni itku, kun taas tajusin, kuinka pienet asiat ovat niitä parhaita 😉 Kiitos, kun jaksat kirjoittaa! Olisi ihanaa, jos mun tytöllä olisi tuollainen päiväkodintäti sitten joskus 😉

  1. Ne pienet hetket ovat juurikin parhaita vaikka takana on känkkäränkkäily yöpukujen ja hampaidenpesujen kanssa, silti voi repiä ilon irti ihan pikkujutuista, siitä kuinka nukutustaisteluidenkin jälkeen tuhina alkaa kuulua lakanoista. sillon pitää mennä kuiskaamaan hiljaa korvaan: “rakastan sinua”. Kyllä ihminen kuulee uneenkin <3

   Olen joutunut opetella sitä, että pysähdyn ja katson hetkiä "kuin elokuvassa"…kylläpä aukeaa vaikka mitä hienoa jokaisesta hetkestä! 🙂

   Kiitos aivan ihanasta kommentistasi! <3

 9. Kiitos ihanasta postauksesta!!! Täälläkin liikututtu! Osaat kirjoittaa niin kauniisti ja kuvat ovat aina niin kauniita ja aitoja, niin hyvä mieli tulee!

 10. Pistin eilen hyvän kiertämään ja näytin tämän bloggauksen työkaverilleni, kuka on menossa heinäkuun alussa naimisiin. Kyyneleet rupesivat heti vierimään, kaverilla ehkä vielä enemmän tunteet pinnassa kuin minulla. Onnea on monenlaista ja se kestää läpi ihmiselämän. Tämä teksti kiteytti sen mielestäni hyvin. 🙂

  1. Oi, kiitos olipa ihana juttu! Siinä itselläkin opettelemista että puhuisi Villelle aina kauniiti ja kohteliaasti, niistä hormonihyrskyistäkin huolimatta 😉 Mutta näkee, mikä on onnen salaisuus…toisen kunnioitus tasavertaisena vierellä <3 onnea työkaverillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *