A BEAUTIFUL BODY HAASTE

beautiful body haaste

***

Olen hävennyt. Itkenyt. Olen piilotellut.

Minulta on kysytty olenko raskaana.

45-kiloinen nuori nainen muuttui yhtäkkiä naiseksi, äidiksi.

Äidiksi minut merkittiin arvin, jotka eivät koskaan katoa – joskin haalenevat.

Kipu oman vartalon muutoksesta on ollut sietämätöntä.

Seksuaalisuus kadoksissa, kuka minä olinkaan?

Siirin kasvaessa, ja itse kasvaessa ihmisenä, olen oppinut, että tällainen minä olen nykyään. En muuksi muutu.

Olen laihduttanut, olen mässäilyt pahaan olooni. Laihduttanut taas.

Voisin laihduttaa vielä, ja silti äitiyden polttomerkit eivät minusta katoa.

Olenko nykyään surullinen? Toisinaan. Opettelen asumaan tässä kehossa edelleen.

Annattehan minulle armoa, olen vain tavallinen ihminen.

Tavallinen äiti äitien joukossa.

Ehkä opin antamaan myös armoa itselleni.

Jonain päivänä.

***

Miksi tein elämäni rohkeimman vedon, löydät syyn täältä. A Beautiful Body haaste.

Olen matkalla kohti itseni hyväksymistä, juuri omana ainutlaatuisena itsenäni.

Tämä olkoon ensiaskel.

Ja tiedättekö mitä, nauran! Nauran, koska olen vihdoin vapaa!

 

 

 

You may also like

190 Comments

  1. Kiitos Elsa <3 <3 Ja se sun postaus on ihana, sun maha on sileä kuin mikä ja se sektioarpi on kyllä tosi siisti. Mulla arpi on aika paksu, mutta se ei näy tossa kuvassa kun on housuissa piilossa. Jopa harmi. Uskaltaisikohan tämän kuvan laittaa kehyksiinkin 🙂

  1. Mä en eilen myöskään pystynyt lukemaan näitä itkemättä, tunnelataus oli valtava sillä tällainen postaus ei ole lainkaan mulle tyypillinen. olen erittäin kriittinen omien kuvieni suhteen mitä olen blogiini laittanut, no nyt täräytin koko hela hoidon…mutta huh huh oli vapauttavaa!

  1. Laura! Kiitos…sä kun tunnet mut niin tiedät ettei oo ehkä tyypillisintä minua, sullekin tainnut mahastani voivotella moneen otteeseen…nyt se on täällä kaikkien katsottavana ja valitus, nyt se loppuu! 🙂 Kiitos <3

   1. Kiitos Maria, ihanaa oli lukea kommentteja…varsinkin ensimmäisiä kun tärisin kauttaaltani kun jännitin miten tämä otetaan vastaan…lopulta se muuttui helpotuksen kyyneleiksi ja teidän sanat merkkaa mulle todella paljon! <3

 1. Voi miten kaunis kuva! Katsoin tätä kuvaa ja näin siinä ihanaa ja täydellistä äidin ja lapsen välistä rakkautta. Vasta tekstiä lukiessa aloin ihmetellä, että ai jaa, oliko tossa kuvassa joku “paljastus” kropasta… Ei mun silmään osunut mitään mikä olisi jotenkin hävettävää paljastaa, päinvastoin! Näytät ihanalta!

  1. Kiitos, kiitos, kiitos <3

   Tässä näkee miten erilailla itse katsoo itseään…liian kriittisesti arvostellen. Pitää oppia antamaan armoa…olen kovin kriittinen ollut aina itseäni kohtaan. Mutta kun näin tämän Villen ottaman kuvan, olin itsekin sitä mieltä ettei se maha nyt niin paha ole kun kuvittelin.

   Nämä kommentit on niin tärkeitä mulle, tajuan että soimaan itseäni turhaan…

  1. Kiitos Suvi! <3 Aikamoinen itsensä voittamisen kokemus oli, tänä aamuna helpottunut olo ja koko asia tuntuu paljon pienemmälle…kohti uusia tuulia…ja opetella keskittymään vähemmän pinnallisiin asioihin 🙂

  1. Kiitos kiitos kiitos <3

   Eikun mukaan vaan, pelkäsin kuollakseni painaa "julkaise"-nappia…mutta kun tein sen, harteilta tippui vuosien painolasti…sellainen häpeily ja ahdistus oman kropan vatvomisesta…suosittelen!

 2. Sydämestä riipaisi! Että muutkin tuntevat näin! 🙂 Ihanaa että olet matkalla, ota siitä kaikki irti vaikkei aina mukavaa olekaan. Kaikki tapahtuu aikanaan.

  1. Kaikki tapahtuu aikanaan ja Villen kanssa tässä vielä ollaan otettu itseämme niskasta kiinni, liikuntaharrastusta on nyt vaan lisättävä tähän perheeseen…vaikkei arvet katoa niin työtä riittää vielä. 🙂 Matkalla ollaan, tosin olen itselleni armelias.

 3. Rakkaudentäyteinen kuva äidin ja lapsen välisestä suhteesta, vilpittömän suora teksti ja rohkea nainen. arvostan suuresti!

  1. Kiitos, yritän olla niin suora ja oma itseni kuin suinkaan voin… 🙂 Olipahan juttu, tuntuu hassulle tehdä nyt juttua mistään muusta tämän jälkeen kun tunnelataus oli aika suuri.

   Kiitos <3

  1. Oi, ihanaa että osallistut! tollaisia kuvia oli siellä valokuvaajan sivuilla ja musta tuntui että ilman Siiriä mun paljastukseni ei olisi oikeanlainen. siiri on se joka korjaa kaikki arvet…kuvainnollisesti <3

 4. Mullakin kyyneleet silmissä ja en oo tavallisesti tällanen itkupilli mutta oot mielettömän kaunis rakkaasi kanssa ♥

  Itsellä ihan samanlainen matka takana ja kovasti olen kärsinyt peilikuvastani mutta viimeisen vuoden sisään on tapahtunut suuri muutos ja kai sitten henkinen kasvu, sillä enää ei pelota vaakaraidat tai paljaat raajat, olen nainen ja äiti, enkä häpeä näyttää siltä!

  1. Sä olet nyt nainen niin upeassa kunnossa! mä olen katsellut sun kuvia ja huokaillut että upeaa, miksei sitä sano toisellekin useammin?

   Sä olet jo pystynyt siihen, mihin mä olen vielä matkalla! Jotenkin olen jäänyt säälimään itseäni enkä ole tehnyt asialle mitään….nyt on aika!

   Laita kuvasi tännekin? 🙂

  1. Minä itkin mutta lopulta muuttui itku nauruksi sillä jotenkin tämän tekeminen oli niin pelottavaa, hullua ja epätodellista yhtäaikaa 😀 Itsensä voittaminen oli kyllä parasta, en kadu.

   Kiitos Kerttu <3

  1. “Mun koti ei oo täällä” joskus lauloin 😀

   mutta ehkä tämän tunnustuksen jälkeen voi lakata voivottelemasta ja alkaa tekemään asialle jotakin…arvet tosin jää…ne lopulta eivät edes häiritse minua niin paljon kuin pömpöttävä masu.

   Näköjään sitä oppii uusia asioita itsestään vielä, en olisi ikinä uskonut että teen joskus tällaista 😀

   Osallistuin tähän tukeakseni myös muita naisia, jotka painivat saman asian kanssa päivittäin. 🙂

 5. Kiitos tästä postauksesta. Selailin tämän projektin kuvia läpi ja tämä kuva kyllä sai tämän raskaushuuruisen kyyneliin. Niin kaunis kuva täynnä onnellisuutta ja rakkautta.

  1. Mä kävin eilen ihmeellisen tunnelatauksen läpi, tärisin, palelin, itkin ja nauroin yhtäaikaa :DDD

   Rohkeutta tarvittiin, en olisi edes uskonut aiemmin, että olisin uskaltanut tehdä jotain tällaista 😀

  1. Arvet kertovat onnellisen tarinan, todellakin. Rakastan Siiriä niin järjettömän paljon, etten ikinä ole katunut sitä että tulin raskaaksi ja kroppani muuttui. Kun joku jo jossain sanoi, etti ikinä halua äidiksi nähtyään nämä kuvat…

   Te olette aivan ihania <3

 6. upea kuva ja upea nainen olet !
  itsellä ei ihan taida rohkeus riittää näin puolitoista viikkoa synnytyksen jälkeen vaikka haasteen sainkin…

  1. Osallistu ihmeessä misu! Kerro että aikaa on niin vähän vasta!

   Mitä isommaksi tämä juttu kasvaa, saa se ihmiset muistamaan, että tavallisia ihmisiä tässä ollaan ja silikonibeibet eivät ole todellisuutta!

 7. Mahtava, aivan täydellinen. En oo ennen kommentoinut, mutta nyt on pakko. Oot mielettömän rohkea. Tämä aihe kolahtaa ja kovaa vain 2 viikkoa sitten synnyttäneenä. Kiitos tästä. Olet rohkea.

  1. Tässä on ollut pitkä tie että uskalsin tehdä tämän, 2 viikkoa siirin syntymästä en olisi ikimaailmassa uskaltanut…ei ollut äitiyteenkään kasvanut vielä.

   Mutta…olen niin onnellinen että lähdin tähän ja onnellinen siitä, että ihmiset ovat suhtautuneet siihen fiksusti ja ilman arvostelua…arvostaneet sen sijaan 🙂

 8. Voi Riikka! Katsoin kuvaa ensin puhelimen ruudulta, luin tekstin myös. Sitten piti vähän käydä etsimässä nenäliinaa, kun itkeskelen kaikille näille haasteeseen osallistuneiden kuville. Sitten hain läppärin, että saisin paremmin tästä kiinni. En enää lukenut tekstiä, koska jäin katsomaan kuvaa ja teitä kahta siinä. Mitenkään en halua väheksyä sitä kipua ja häpeää ja muuta tunnetta, mitä kuvailet tekstissä. Se kaikki vain häviää katsojalta, kun edessä on tuo kuva teistä. Koska se on ainoa asia, mikä on totta, kaiken negatiivisen voi viskata tuuleen ja se lakkaa olemasta. Mun mielestä.

  1. Voi itkuu, taas tulee kyyneleet. Ihminen on niin herkkä. Minä olen kyllä soimannut itseäni aivan turhaan, ajatellut että olen ruma ja ällöttävä. Ja tässä huomannut toisten kuvia katsoessa miten upeita naisia ovat kaikki! Ja tajunnut, että ehkä sittenkin olen itsekin upea…ja siinä vaiheessa kyyneleillä ei ollut enää rajaa vaan en voinut lopettaa nyyhkyttämästä. Kuinka vapauttavaa, oikeasti rintaa puristi miten helpottunut ja onnellinen olin kun osallistuin tähän.

   Kiitos teille kaikille, kiitos sinulle ihanasta kommentista! Tämä juttu merkitsee mulle niin paljon, teidän tuen vuoksi! <3

 9. Olet todella kaunis nainen ja pikkuinen Siiri on täydellinen – silmät suljettuina rakastaa äitiään mittaamattoman paljon. Kiitos tästä rohkeasta postauksesta, arvostan suuresti!

  1. voi Mimmu, kun lin tämän, oli pakko katsoa kuvaa uudelleen. Voi Siiri, mun elämäni suurin rakkaus. Hän on täydellinen.

   Siinä sivussa huomaa, ettei itsekään ole hassumpi…pikkuhiljaa oppii kai antamaan arvoa itselleen 🙂

  1. Mä olen itkien lukenut täällä näitä, ja olen niin hurmiossa vieläkin! en tavallaan halua tämän loppuvankaan sillä on pitkästä aikaa sellainen olo että naiset kelpaavat juuri sellaisinaan <3 Olen lukenut ja katsellut haasteeseen osallistuneiden kuvia suu ammollaan, miten kauniita naiset ovat arvista ja röllyköistä huolimatta. Miksei sitä näe itsessään?

 10. Mieletön kuva. Mä oon koko päivän liikuttunut näistä postauksista, tästä taas erityisesti. Rohkeaa, kaunista, ja vähän surullista (paitsi viimeisen lauseen jälkeen <3). Kato meitä muita ja huomaa, että oot paljon parempi, kuin luulitkaan. Ihan yhtä hyvä. 🙂

  1. Tää juttusarja on ollut aikamoista tunteiden vuoristorataa, mutta ihaninta on, että lopulta äitien onni paistaa kaikkialta läpi…vaikka painimme kaikki samojen ulkonäkökriteereisen kanssa 🙂

   Ihan yhtä hyvä, se riittää minulle <3 Kiitos!!!!

 11. Riika!! Tämä kuva on vain jotain niin <3 <3 <3 Siis aivan ihana! Ja kuten joku yllä kirjoitti, tästä huokuu vain ihana rakkaus ja hyvä olo! Teksti oli tosi koskettava ja hienosti kirjoitettu. Olet upea nainen! Kiitos miljoonasti kun rohkenit tarttua haasteeseen! Moni muukin saa varmasti tästä kuvasta paljon hyvää. <3

  1. Minttu, kiitos että aloitit tämän….tavallisten naisten riemuhuuto! tällaisia me ollaan ja haistatetaan kauneusihanteille pitkät! Ottakaa tai jättäkää 😀 <3

   Upeita naisia onkin osallistunut!

   Kiitos Minttu, taas itketään <3 <3 <3

 12. ♥ Niin koskettavaa ja kaunista! Kyyneleet silmissä luin ja koin tarinaasi. Olet kaunis, rohkea ja ihana nainen ja äiti juuri tuollaisena ja juuri siksi ♥.

  Ihanaa, kun niin moni on vastannut tähän haasteeseen.

  1. Todella ihanaa että niin moni on osallistunut! Ihan huikea juttu! Rohekeita naisa on jotka haluavat viestittää että tavallisen naisen muotti on aika laaja, toisia tulee arvostaa eikä arvostella!

   Kiitos niin paljon kommenteistanne <3

 13. En yleensä kommentoi blogeihin, mutta nyt on pakko. Mulle tuli ihan kyyneleet silmiin tästä postauksesta. Samaistuin täysin, mulla on vielä piiiiitkä matka siihen että hyväksyn nämä muutokset mitkä 2 raskautta on keholleni tehnyt.

  1. Niinpä, juuri toi tunne…jos muut ihmiset hyväksyisi ne ensin, olisi helpompaa jatkaa itse eteenpäin…sillä kaikenmaailman ajattelemattomien kommenttien jälki on herkässä itsetunnossa kova kolaus..

   Ehkä pitäisi van ottaa ilo irti ja mennä puksuttaa uimarannallekin maha pystyssä onnellisena 😀

   Kiitos että kommentoit <3 Merkkaa mulle paljon!

 14. Mielettömän kaunis kuva! Tunne välittyy katsojalle heti. <3 Asiaa myöskin pyöritellyt sanoin blogissani ja itsekin haasteeseen tarttumista pohdin ja keräilen vielä toistaiseksi rohkeutta. 🙂

 15. Yllätyin omaa reaktiotani: hyppäsin Riksusta junaan, matkalla töihin. Luin tämän postauksen ja tirautin pari julkista kyyneltä. 😀

  Jännä miten kunkin ajatukset omasta kropasta menee… Minun silmiini olet sopusuhtainen ja kaunis, ilman arpia ei olisi lasta ja arvet saa piiloonkin. 🙂

  Itse en ole synnyttänyt, mutta muista syistä (välinpitämättömyys yhtenä suurimpana!) kerättyä painoa on n. 20 kg liikaa ja keho on jo piiitkään tuntunut, jos nyt ei kuvottavalta, niin omien kuvien katselu on ainakin ollut juuri sitä. Mieleltäni en ole pyöreä. No, pikkuhiljaa olen saanut otettua itseäni niskasta kiinni ja lisännyt liikuntaa, katsonut vähän mitä syön. Muutokset ovat edelleen hitaita, mutta en haluakaan mitään dieettiä.

  Oma ulkonäkökompleksini ovat jalat, niissä näkyvät verisuonirihmastot, joita on tullut n. 10 vuoden aikana. Monesti olen kironnut, miksi minä, näin nuorikin! Keväällä kävin vihdoin kalliissa vaahtoruiskutus -ym. hoidoissa eli tämän suonikohjutaudin kosmeettisia muutoksia voidaan hoitaa. E-pillerit jätin kohta 2 v. sitten ja luomuilen edelleen, hormonit ovat saattaneet vaikuttaa tähän, kun kerta sukurasite on olemassa. Nyt jo tuntuu, että “seittejä” on tullut hieman jalkoihin takaisin ja onhan se ikävää, mutta yritän olla lannistumatta. Eiväthän kosmeettiset “viat” ole elämän tärkein asia, mutta niinkuin me kaikki varmasti tiedämme, on päiviä, jolloin ei itse näe muuta kuin ne.

  1. Tiina, mä niin ymmärrän ton tunteen, että huonona päivänä ei muuta näe kuin ne epäkohdat itsessä…ajatteletko jalkojasi siksi että mietit mitä muut ajattelevat?

   Oletko sinut asian kanssa yksinollessasi?

   Hirveää miten kovia paineita ympäristö luo meille, ja me hullut yritämme taipua siihen!

   Itsellä ei ole suonikohjuja ollut, mutta eräällä ystävälläni kyllä. Ja en ole ikinä kiinnittänyt niihin huomiota! Ajattele, en ikinä! Ja kerran hän näytti jalkansa ja myönnän…se näytti aika pahalle…mutta silti. en koskaan ollut huomannut niitä! Ihmiset katsovat toisiaan silmiin, ainakin rakkaitaan…ja toisaalta…heidän mielipiteellä on loppupeleissä vain merkitystä! 🙂

   inhoan kävellä joidenkin terassien ohi kesällä kun porukka katselee ohikulkijoita, mutta nautin itse istua katselemassa ihmisiä. en kyllä yleensä kiinnitä mitään huomiota ihmisten mahoihin tai jalkoihin myöskään…ehkä vaatteisiin, koska vaatteet kiinnostavat minua.

   Mutta…kiitos että kommentoit! Jatketaan työstämistä, sillä mennään mikä on annettu…joitain asioita ei voi kuntosalilla polttaa taivaantuuliin, kilot sentään voi, mutta ei sen takia että mitä muut ajattelevat…sen takia, että se tuntuu itsestä tärkeälle ja hyvälle. Ja järki päässä pitäen.

   Tiedän monta, jotka ovat hurahtaneet fitnesstouhuun, ja huippukuntoisinakin ovat epävarmoja itsestään…ja jopa sairaalloisella tavalla eivät osaa nauttia kauneudestaan. Itseasiassa uskon, että hoikemmilla ihmisillä se vasta vaikeaa on!

   1. Vaikea kysymys, todella. Mietinkö mitä muut ajattelevat… Kyllä varmaan lopulta mietin, koska en kehtaa käyttää lyhyitä hameita tai shortseja muualla kuin maalla ollessani. No, nyt olen hoitojen jälkeen uskaltanut, mutta jos tilanne taas pahenee… Kai se on sitä, että epäesteettisyys yhdistyy (omasta mielestä) siihen, ettei “kellään muulla” ole tällaista ongelmaa. Tai on, mutta yleensä ne ihmiset ovat jotain 60+.

    Nyt on ainakin sellainen fiilis, että oma hyvinvointi on pitkästä aikaa ykkösenä, maltillisesti ja maalaisjärjellä. Se mitä siitä ulkoisesti seuraa, on pelkkää plussaa. Fitness-buumiin en lähde. 😀 Pelottavaa, että tavallaan liian pitkälle mennessä voi tulla se asenne, ettei pysty hyväksymään kropassaan mitään epätäydellisyyksiä.

    1. Täällä myös yksi hurjista suonareista kärsivä! Ennen lapsien saamista alle 30-vuotiaana suonarit ruiskutettiin, mutta nyt kahden lapsen synnyttäneenä jalat ovat hyvin suonikohjuiset ja kipeät. Rakastan uimista, mutta tänä kesänä en ole kuin kahlannut vedessä maximekko päällä. Samoin legginssejä käytän päivittäin. Taidan tietää miltä susta tuntuu… Onneksi pääsin leikkausjonoon julkiselle puolelle. Apua siis löytyy. Kyllä ihmiset ne huomaa, mutteivat sit ehkä sano ääneen. Mutta onneksi niistä pääsee eroon! 🙂 Yksityisellä laser-hoidoissa kaikkein nopeammin ja varmemmin. Tsemppiä sinulle!

     Hieno, rohkea kuva Riikka!

 16. Voi sinä UPEA nuori nainen suloisen tyttäresi kanssa, nyt sait aamurytmini sekoitettua; kun Piia laittoi viestiä; rohkeasta Riikasta 🙂 niin juutuin tähän juttuun. Kaikki kommentit (tähän astiset) luettu – on hieno huomata, että te nuoret äidit olette viisaampia kuin me mummut; tai ainakin olette sitä vuosia aiemmin kuin me. Itsensä hyväksymiseen ja muiden puheista ja katseista välittämättä olemiseen; tarvitaan tiettyä kasvamista – mutta se kannattaa. Elämä on sen jälkeen paljon kevyempää ja mukavampaa; älkää siis hukatko vuosia turhaan murehtimiseen ulkokuoresta; vaan nauttikaa elämästä!
  Ja niin hassua kuin se tosiaan on; ystäviä katsoessa sitä ei arvostele kokoa ja näköä – mutta auta armias – omaa peilikuvaa katsoessa; eli tyttäreni sanoja lainaten: “kun ymmärtäisi itse armahtaa itsensä”.
  Ja miten sitä miehistä sanotaankaan “arvet komistaa”
  Meistä äideistä voisi siis todeta; että ‘arvet kaunistaa’ – ja ne kaunistavat myös sisäistä olemusta, sitähän äitiys on; kauneinta ja rakkainta maailmassa.
  Kunhan samalla muistamme rakastaa myös itseämme! <3

  1. Voi sisko kiitos! Eilen oli linjat niin tukossa etten päässyt vastailemaan näihin.

   Jokainen tällaisnen kommentti oli niin helpotus kun luin ja itkin jokaisen kohdalla aina vaan enemmän…helpotusta siitä, että naiset vihdoin uskaltavat ja ovat toisilleen armeliaita.

   Mainitsin sut radiohaastattelussakin “äidin työkaverina” ja juuri tuosta ikäkysymyksestä…ehkä median voima on nykyään vieläkin voimakkaampi, sitä vastaan pitää nousta jo aikaisemmin… 🙂

   Tämä kesä on muuten ollut minulle sellainen “hyvinvointikesä” olen pohdiskellut, oppinut itsestäni uusia asioita…löytänyt sisäistä voimaa mitä vailla talvella olin. jotenkin hyvän olon seurausta tämä juttu ja sattui oikeaan aikaan.

   Niin totta joka sana, kumpa vain armahtaisimme itsemme! <3 Ja terveisiä sinne tyttärellesi!

 17. Hienoa Riikka, että sinäkin uskallit!
  Olen aina ennen pitänyt sua ihan hirmu kauniina, ja nyt tämä tunne vain vahvistui. Olet kaunis juuri tuollaisena! Ja tuo tyttäresi antama aito, rakastava halaus taitaa olla kaikkein tärkeintä.
  Uskon ettei kukaan ole täysin tyytyväinen itseensä, mutta ei tarvitsekaan olla. Kuten sanoit kunhan me opimme elämään meidän “virheidenkin” kanssa.

  1. Voi Jaana kiitos! <3

   Siirin halaus on kaikkein tärkeintä, sen vierellä ei vatsamakkaroilla tai arvilla ole mitään merkitystä. Ei minkäänlaista.

   Pakko kai se on oppia elämään virheiden kanssa vaikka millään ei haluaisi, kerranhan täällä vain eletään…olisi surullista vanhana katsella elämää taaksepäin ja harmitella että "nuoruuden" käytti murehtimiseen. Murheita voi olla vasta edessä…koskaan kun ei tiedä.

   Äh, mä oon niin onnellinen teidän kommenteista!

 18. Voi ihana! Tuli aivan vilunväreet kun luin tekstiä. Aivan kuin olisin lukenut omaa tekstiäni. Ainoa ero vain se, että minulla takana 4 raskautta ja kaksi lasta. Sinulla on todella kaunis vartalo, mutta tiedän miltä tuntuu kun opettelee uuteen vartaloon. Ei ole helppoa tämä. Tsemppiä sulle ja mullekin! 🙂

   1. Minulle kävi itseasiassa niin, että ensimmäisen lapsen jälkeen, mun kroppani oli täysin samanlainen kuin ennen raskautta. Aivan muutama hailukka raskausarpi tuli navan ympärille, mutta muuten olin itseasiassa 3 kiloa laihempikin kuin ennen raskautta. Olinkin silloin ihmeissäni, kun sairaalassa sanottiin, että kroppa palautuu synnytyksen jälkeen ennalleen noin vuoden kuluttua. Mulla siihen meni pari tuntia! 😀
    Nooh, kaikki ne kropan muutokset tulikin sitten korkojen keran toisen lapsen syntymän jälkeen. Raskausarvet pahenivat ja niitä tuli muuallekin kuin mahaan. Myös vatsanpeitteeni repesivät niin pahasti, että jouduin napatyräleikkaukseen. Nyt on sitten se arpikin navan päällä muistuttamassa ihanista vauvoista joita olen saanut. 🙂 Vaikka kroppani on nyt erilainen kuin ennen, niin en haluaisi sitä entistä hoikkaa vartaloani vaihtaa siihen vaihtoehtoon, että olisimme lapsettomia, en koskaan! 🙂

 19. Upeaa Riikka! Kertakaikkisen upeaa. Tulin nyt heti sanomaan tänne ylistyssanat julkisestikin. Luin tämän eilen keskellä kiireitä ja mietin, että WOW.

  Kuva on kaunis – joten tietysti laitat sen kehyksiin paraatipaikalle kotiin! Tai makuuhuoneeseen yksityiseen kammioon muistuttamassa elämän ihanuudesta – se jos joku huokuu kuvasta. Ilo. Hetki. Onni. Ylistät ulkonäköäsi niin, että Siirikin tietää, että nainen on kauneimmillaan kun on sinut itsensä kanssa. Ja ylpeä itsestään.

 20. Oli pakko tulla lukemaan tää siun haaste kun monet sanonuettä ovat liikuttuneet… niin myös täällä tekstin luettua! Mahtava teksti!

 21. Nyt voin sanoa että meillä on muutakin yhteistä kuin varastossut….arvet.
  Kaunis kiitos rohkeasta kuvasta. <3

 22. Kaikista katsomistani kuvista juuri tämä koskettaa eniten. Olen tuijottanut kuvaa monia kertoja, selannut välissä muita kuvia ja taas palannut tähän. Aivan mielettömän kaunis kuva. Kuvasta huokuu lapsesi rakkaus sinua kohtaan, kaikki muu on yhdentekevää.

  Kaunis ja koskettava kuva, jonka kruunaa kaunis vartalosi. Mahtavaa, että uskalsit. Ja kyllä, ehdottomasti kehyksiin tämä kuva <3

  1. Kiitos niin paljon Marjo, kuvan tekee tärkeämmäksi vielä se, että Ville otti sen. ehkä ville osasi katsoa oikean hetken, kun olemme juuri herkimmillämme. 🙂 <3

   Kehykset on jo hankittu, ehkä uskallan sen tänne julksesti laittaa esille kun se blogissakin jo on.

   Tämä haaste on ollut paljon suurempi juttu mulle henkisesti kuin luulinkaan, kiitos että kommentoitte! <3

 23. Noni, täällä valuu kyyneleet pitkin poskia.. Osuit niin syvälle, osu ja uppos. Juuri oon tätä nykyistä sektion jälkeistä vartalooni katsellut ja ahdistunut siitä että tällainenko nyt olen. Ihana kuva teistä! Olet rohkea isolla R:llä!

  1. Tiedätkö, se sektio-arpi on onneksi se mikä muistuttaa syntymähetkestä…raskausarveet tuntuvat turhemmille…vaikka onnesta nekin muistuttavat…on vaikea katsoa joskus itseä peiliin kun vertaa itseä muihin…pakko lopettaa vertailu ja olla vain oma itsensä…ottakaa tai jättäkää 😀 <3 kiitos että kommentoit! <3

 24. Wau. Wau mikä teksti. Wau mikä kuva. Kertakaikkiaan wau. En osaa muuta oikeen sanoa.. Kyynel silmäkulmassa luin ton tekstin, se oli niin hienosti ja herkästi kirjoitettu. Hui! En oo varmaan ikinä blogimaailmassa törmännyt noin mahtvaaan tekstiin. Ja saatika vielä sitten tuo kuva.. Oi voi! En voi muuta pistää tähän loppuun, kuin; ♥

 25. <3 !
  Oon tosi ylpeä susta että uskallauduit tähän haasteeseen ! Saat olla ylpeä siitä mitä kehosi on saanut aikaan !
  Itse kannan ylpeydellä raskausarpia ja löysää nahkaa ja niitä muutamia raskauskiloja, ja niin kaikkien muidenkin äitien pitäisi !

 26. Kiitos kauniista kuvasta ja tekstistä. Sait tämänkin vielä uuden vartalonsa kanssa sinuiksi opettelevan äidin itkemään. Tuo haaste on mahtava. Itselläni ei edes ole blogia, mutta täällä kyynel silmässä mietin uskaltaisinko kuitenkin osallistua haasteeseen jossain muodossa. <3

 27. Wau, mikä ihana kuva!! <3 Mahtavaa huomata, kuinka moni on uskaltanut lähteä tähän juttuun mukaan. Olette upeita. =)

 28. Luen kaikkia näitä haasteisiin osallistuneiden postauksia. Katson kuvia ja mietin että pitäisikö minunkin??? Se ehkä auttaisi tässä prosessissa, tekisi minulle ehkä oikein hyvää. Mutta mietin vielä???

 29. Be Youtiful – and Riikka, you are! <3 Kaunis kuva sinusta ja Siiristä, ja siitä mitä välillänne tuikkii ihanasti. Tekstisi ja rohkeutesi on sykähdyttävää. <3

 30. Kaunista… Miten ihana, että asia on noussut puheenaiheeksi. Yllätyin, että sinäkin olit osallistunut, vau! Tiedätkö, että tällainen itsensä likoon laittaminen kertoo ihmisestä todella paljon. Se kertoo tietynlaisen, turhan pinnallisuuden puutteesta! Itse olen synnyttänyt monta lasta. Yhden pienistä jouduin lähettämään suoraan enkeleiden luo, ja yksi sektioarpikin on tullut. Kropassani näkyy tämä kaikki. Olen alkanut arvostamaan kuhmuja ja arpiani. Kerran luin jostain suunnilleen näin: “minun arpeni on kaunis, koska se pelasti sinun henkesi”.

  1. mä koin heti että tämä on mua varten. tuli sisäinen tunne että mun pitää tehdä tämä, meni se sitten syteen tai saveen. Olin koko kesän jotenkin kerännyt voimaa ja sisäistä hyvänolontunnetta ja tämä oli päätös ehkä aikuistumisen kesälle, tai että omissa arvoissa tapahtui jotenkin olennaista muutosta. Tai olen vaan jollain tapaa saanut itsetuntoni kohoamaan 🙂

   Miten voinkaan kuvitella sinun suhteen kroppaasi, se on antanut hyvää ja tuottanut “pettymyksen”…se on kantanut suruasi ja onneasi!

   Toi viimeinen lause, mä itken täällä taas!!!! <3 <3 <3

  1. Voi rudi kiitos! Tuntuu että kaikki on jo sanottu ja itketty, vähän turta olo pikkuhiljaa tämän hasateen osalta. En kadu, olen onnellinen että lähdin siihen! sillä te kaikki jotka kommentoitte, olette olleet niin ihania!

 31. Hauskaa, että tapasin sinut eilen ensimmäistä kertaa. Tänään kävin täällä sivullasi ja tajusin että olin juuri viime viikolla katsonut kuvaasi ja ajatellut että tuo kuva on KAUNIS, koska se on niin rehellinen. Vaikkei itsellä lapsia olekaan, niin vaan voi tuota kuvaa katsellessa miettiä että haluaisin lapseni näkevän äidin joka viihtyy vartalossaan. Eikä arvostele peilin ja lapsen edessä itseään. Oli ilo tavata 🙂

  1. Oi, Olga! Kiitos että kävitte, tänään teen postausta lauantaista 😉 Saatat vilahtaa siellä…

   Iso asia oli julkaista tämä…pää ei ole kestänyt sitä että kroppa muuttui niin radikaalisti, mutta pikkuhiljaa olen alkanut hyväksyä itseni tällaisenaa…vaikka se ei tarkoita sitä että nyt saa olla js syödä herkkuja rauhassa 😀 onneksi päinvastoin on liikuntahalut kasvaneet.

   Häpeilystä eroon pääseminen olikin suurempi juttu, mikä liittyi arpiin ja rujoon ulkokuoreen, nyt uskallan jopa saunoa seurassa 😉

 32. Ei vartalossasi ole mitään hävettävää. Jos se kuitenkin vaivaa…..Eikö kannattais tämän blogissaitkemisenajantuhlauksen sijaan mennä liikkumaan esim. kuntosalille?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *