INDIEDAYS INSPIRATION BLOGIGAALA 2013

riikka hunajaista marimekko look of the day fashion muotiblogi tyyliblogi lifestyle

Eilen taas mentiin eikä meinattu, aikamoinen iltama siis takana. Indiedaysin Inspiration Gaala järjestettiin Klaus K:ssa ja suuntasimme sinne isolla kokoonpanolla. Ennen juhlia on aina se tyypillinen pukukriisi, tällä kertaa valitsin ylleni Marimekkoa. (Yllätyittekö?) 😀

Halusin näyttää vähän afrikkalaishenkiseltä, sillä minusta Marimekon vaatteet ovat myös toisinaan sitä. Joskus mietin, miten olen päätynyt käyttämään Marimekon vaatteita vaikka muuten ehkä pidän streetimmästä tyylistä. Ajatustyön tuloksena hoksasin, että Marimekon vaatteissa löytyy paljon samoja elementtejä kuin afrikkalaisessa perinteessä. Isoja värikkäitä kuoseja ja nerokkaita leikkauksia, huiveja. en tiedä miten muotoilla tämän oikein, mutta naisten ns hip hop-pukeutuminen kumpuaa osittain afrikkalaisista perinteistä turbaaneineen. Oletteko samaa mieltä?

Pari tyyppiä tuli gaalassa kehumaan vaatetustani. Olin onnellinen, että joku ehkä tajusi mitä hain takaa. Luulivat minua muuten muotibloggaajaksi, se nauratti minua. Gaalassa nähtiin vaikka mitä asua, mutta parhaiten jäi mieleen Natan viikset ja parta. Huippu veto!

Muotibloggaajista sen verran, että tuon ruotsalaisen Angelica Blickin ympärillä pyörivä fanilauma oli jopa hieman pelottava. Gaalaan oli siis saapunut yksi ruotsin suurimmista bloginimistä. Minulle hän oli tietysti täysin tuntematon tyyppi ja illan aikana jouduin googlettamaan tytön nimeä. Hänen fanituksensa taso yllätti, kamerat tulittivat kuvia siihen tahtiin yleisössä, että koko hetki tuntui hieman absurdille. Kuitenkin kaikki bloggaajat olemme VAIN tavallisia ihmisiä, en oikein ymmärrä fanituskulttuuria muutenkaan.

Mutta mitä piditte asustani? Siihen sipaistiin vielä punaista huulilakkaa kirsikaksi kakun päälle. Liian tårta på tårta vai jette kiva?

Ps. Kävimme eilen Miran ja Miian kanssa hevoskärryajelulla ja täytyy sanoa, etten ole Helsingissä vielä tehnyt mitään niin hauskaa ja mieleenpainuvaa. Hevonen ravasi asfalttikatuja ja kaviot kopisten ja Ruttopuistossa päästiin nauttimaan vauhdin hurmaa oikein kunnolla. Hoin vaan kyydissä miten hieno hetki se oli ja kuinka ihana Image-hevonen oli…kuljettajakin oli ihana vanhempi herrasmies. Juuri niitä hetkiä kun salaa sulkee silmät ja yrittää painaa mieleen kaiken, kaupungin äänet, naurun, kavioiden kopseen, viileän ilman kasvoilla ja ohikulkijoiden iloiset huutelut.

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Facebookissa, Blogilistalla sekä Instagramissa.

You may also like

27 Comments

 1. Ihana asu, ihan siun näköinen! <3
  Minunkin oli alunperin tarkoitus tulla gaalaan, mutta lasten kanssa tilanteet aina muuttuu ja jouduttiin jättämään Helsingin reissu väliin, mutta onneksi meillä oli kivaa blogihäppeningiä täällä kotosallakin! Olisi kyllä ollut mukava olla sielläkin mukana, ihan vaikka vaan treffatakseen siut livenä!

 2. hyvä kun eksyin blogiisi – ei tarvitse miettiä maanantain asua – marimekko tietenkin !!! arkenakin niissä on vain niin hyvä olla. Tuo juhla-asusi oli kaunis.

 3. Mä oon hidas tajuamaan erilaisia ja omaan silmääni uudenlaisia asuja.

  Ensin katsoin tätä silleen kummastuneena muikistellen, että “uu….”, sitten avasin silmät kunnolla ja totesin varovaisemmin nyökkäillen, että “mmm” ja oikeastaan aika pian huokaillen, että “oooh”, sitten luin tekstin ja katoin uudestaan, että “vau!” ja “mahtavaa!” ja nyt mietin, että miten voisin soveltaa tuollaista lookkia omassa arjessani. Näin. Eli just sellaiset reaktiot, jotka kertoo onnistuneesta, ajatuksia herättävästä asusta! 😀

  1. Ihanaa että kerroit rehellisesti! 😀 Koska uskon, että moni saattoi ihmetellä tota yhdistelmää väreineen ja housuineen 😀

   Afrikkalaiset asut kiinnostaa mua kovasti juuri tuon kuosi-iloittelun takia, vaikka tässä tapauksessa kuosi onkin aika maltillinen 🙂

 4. Vau, upea olet! Komppaan tuntematonta, turbaani olis kyllä huikee tuohon asuun. Enpä ite osais yhistellä vaatteita ja asusteita noin tyylillä, mutta onneks sää osaat ja ilostutat ja innostutat meitä blogin lukijoita!

 5. Uuuu. Upea Riikka 🙂

  Mulla on se hihaton mekko samaa kuosia (vaaleana) ja oon tykännyt sitä yhdistää irokeesimaisesti koottuun kikkurakampaukseen, mustaan herraskaiseen liiviin ja mustiin paksuihin sukkahousuihin. En yhtään ole älynnyt etsiä siitä mitään afrikkalaista. Mutta totta joo. Onhan siinä. Piti ihan käydä tuolla kaapilla kummastelemassa.

  Mä just repeilin FB:ssa Miian päivitykselle. Teillä tais olla melkoinen meno 😀

  1. Toi kuosi on ihana!

   Housuja olen käyttänyt paljon ihan töissäkin 🙂

   Kuulostaa muuten hiton hyvälle yhdistelmälle! Itselle ei moinen kampaus sopisi isojen hörökorvieni vuoksi 😀

   Meillä oli…..aika…..vauhdikasta :DDDD Jari Sillanpääkin sai siitä osansa :DDD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *