SANANEN JOULUSTA

gepetto.fi hunajaista sisustusblogiHUNAJAISTA SAANA JA OLLI TINDRA KORISTE PAPERI SISUSTUSBLOGIsaana ja olli kuusi pussissa hunajaista sisustusblogi tindra parolan rottinki hunajaista sisustusblogi sisustus tuoli

Joko joulu on täällä? Blogeja lukevaa siippaani jaksaa ihmetyttää bloggaajien suunnaton jouluinnostus, vaikka aattoon on vielä kuukausi. Villen tekee mieli repiä hiuksia päästä (kyllä, niitä vähäisiä mitä hänellä on) nähdessään uudet bling bling-koristelut kymmenissä sisustusblogeissa. Silti Ville ei ole huomannut, että salaa hivutan joulujuttuja Hunajaankin. Ehkä olen valinnut koristeet niin varoen, ettei heti huomaa niitä jouluisiksi.

Mutta rakkaat blogisisaret, pidetäänkö vielä hevoset housuissa…ei tehdä trendiä että joulu on marraskuussa, pääsiäinen helmikuussa, vappu huhtikuun alussa…eihän… 😉 Syyllistyn tähän itsekin.

Siitä huolimatta on pakko itsekin raottaa omia jouluisia suunnitelmiani. Tänä(kin) vuonna kotimme joulukoristelu on melko minimalistinen. Vaneria, valkoista taiteltua paperia ja rottinkia. Saanan ja Ollin pussukka sopii mielestäni kaikkiin vuodenaikoihin, joten pitäköön pussi paikkansa keittiön pöydällä. Tindran kuusenkoristeet olivat myynnissä Iittalan Outletissa ja vanerinen kuusi on Gepetto.fi:n valmistama. Sininen rottinkituoli lähti kokeiluun Parolan rottingista, tuoli on melko korkea joten se ei sovellu muiden ruokapöytämme tuolien kanssa yhteen, ehkä työpöydän ääreen? Tuolia olisi mahdollista sävyttää myös vihreäksi, kuten asuntomessuillakin nähtiin.

Joko joulu tulee korvista ulos, ja lukevatko miehenne blogeja? 😀

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Facebookissa, Blogilistalla sekä Instagramissa.

You may also like

55 Comments

 1. Minä olen yleensä melkoinen jouluvouhottaja, mutta jostain kumman syystä tänä vuonna ei ole vielä huvittanut antautua joulutouhotukselle. Marimekon Kuusikossa- kankaasta ompelemani tyynynpäälliset, viime joulusta sitkutellut huonekuusi ja kynttilät ovat ainoat asiat, mitkä meille tuohon tulevaan juhlaan viittaavat. Luulenpa, että koitan pitääkin näin mahdollisimman lähelle joulua. Ja luulen myös,ettei minunkaan miestä hirveästi tämä harmita ;). Tosin täytyy myöntää, että tänään taivaalta leijaileva lumi sai sen verran lämmintä mieltä aikaan, että joulumoottori saattaa pärähtää täällä hyvinkin nopeasti käyntiin. Katsotaan :). Olipa hauska tavata viime viikonloppuna Riikka, teillä oli niin hauska sakki kasassa!!

  1. Lumi aiheutti minussa saman reaktion aamulla, mutta lumen sulattua taas se vähäinen jouluinnostus laantui heti 😀 Toki sillälailla pikkuhiljaa tässä vaan joulu salakavalasti hivuttautuu koristeiden muodossa 😀 vaikka koitan taistellakin vastaan…

   Miehet on vähän tollasia hitaita välillä 😉 Että ottavat meidät naiset kiinni jälkijunassa…toivottavasti joulufiilis löytyy siellä viimeistään jouluaattona, se kai se tärkeintä on!

   oli kyllä aikamoinen sakki kasassa, meidän bloggaajaporukka näkyy ja kuuluu mennessään 😀

   Toivottavasti tavataan taas! 🙂

 2. Tästä talosta on joulumieli puuttunut pari edellistä vuotta ihan totaalisesti. Tai on ollut joulumieli mutta ei joulufiilistelymieli, kylsä tiiät! Ja nyt kun tuota viimeksi mainittua vihdoinkin riittää ja syntyy kuin itsestään, niin kyllä – joulu todellakin tulee marraskuussa! Eikun, tarkoitin tietenkin, että lokakuussa! 😀 Tämä martta ainakin fiilistelee justiin niin paljon kun siltä tuntuu. Lukekoon se, joka jaksaa ja joka ei, niin ei lue. Kädsyy! 😉

  1. Ihana Rilla, niin se kyllä menee…että sillon kun löytyy fiilisteltävää niin on fiilisteltävä! Viis miehistä! 😀

   Miehet on kai muutenkin vähän hitaammin lämpiävää sorttia joten joulun ujuttaminen jatkunee, mutta vähin äänin…ehkä uskallan tehdä sen joulufiilistelypostauksen sitten aaton tienoilla 😉

   Teillä toki kotikin edistynyt niin valtavasti, että fiilistelyyn onkin aihetta! Tuletko huomenna? 🙂

 3. Argh, joulu tulee jo niiiin ulos korvista! Tänään kaupassa kuulin ensimmäisen kerran “Santa Claus is coming to town” -rallatuksen, ja vaistomainen reaktio oli juosta karkuun ja nopeasti. Joulukoristeet ennen joulukuuta pitäisi kieltää lailla! (Tai ehkä olen vaan itse tosi epänormaali, kun en tänä vuonna tunnu saavan joulun fiiliksestä yhtään kiinni.) Ja ei, meillä mies ei lue blogeja, ei edes sitä minun kirjoittamaani ;).

  1. No juu toi niin sanottu markettijoulu alkaa liian aikaisin, ei se vielä että joulutuotteita on jo myynnissä mutta että ne joululaulut! :DDD

   Joulufiilis lähti kyllä nousuun heti aamulla kun Siiri huudahti lujaa, että “ulkona sataa lunta!”…toi lumi on jo tosin sulanut pois 😀

 4. Hei, kauniita ja rauhallisia “joulukoristeita” teillä, joten ei ihme, että on jäänyt huomaamatta miehellä. 🙂 Meillä blogia tehdään yhdessä, joten mies kyllä huomaa kaiken. Joulu alkaa meillä marraskuussa siten, että pikkuhiljaa ilmestyy jouluun liitettyjä valoja, mutta varsinaiset joulujutut tulevat esiin pikkuhiljaa joulukuun aikana. Sateinen sää täällä Helsingissä hillitsee hyvin jouluinnostusta ja välillä sitä unohtaakin mitä kuukautta sitä jo eletään. 🙂

  1. Hauskaa muuten varmasti toi blogin kirjoittaminen yhdessä, toki ville tietää kokoajan mitä blogiini teen…silti olisi hauskaa jos hän osallistuisi enemmän 🙂

   Piipahdinkin Helsingissä tänään ja siellä vasta joulu tuntuu vallanneen kaupat ihan totaalisesti, Ville kammoksui, minä taisin hyräillä valkeata joulua mennessäni 😀

  1. Ville on tollanen vastarannan kiiski, minä olen jo joulussa kiinni ihan täysillä 😀 Eilen näin joulupukinkin finnish Design Shopin tapahtumassa 😀 Ei voi vastustaa sitä fiilistä, minkä villasukat ja joulupukki voi tuoda 😀

 5. Kyllä se joulu vaan pikkuhiljaa hiipii enkä pistä pahaksi. Mutta ei kyllä mikään bling-bling vaan semmonen jossa pieni kuusi on kyhätty hyllylle harjanvarresta ja pienistä puuhelmistä askarreltu tähti killuu keittiössä! ;D

  -piia

 6. Meillä on lasten toimesta kylvetty jo jouluhärpäkkeet lastenhuoneeseen. Loppujen lopuksi se on aika lyhyt aika kun ne oikseesti ehtii olla esillä. Mä kun nappasen ne heti joulun jälkeen pikaisesti pois. Käytän siis lapsia keppihevosena omalle innolleni 😉 Ei vaitenkaan. Parasta olisikin kun koristeet olis sellasia, joita ei niin mieltäis varsinaisiksi joulujutuiksi. Niinku toi sun ihana kangaspussukka. Mutta se mikä näyttää äipästä kivalta, ei välttämättä näytä siltä lapsien mielestä…

 7. pakko myöntää, että ei nappaile vielä. Jotenkin sitä on tottunut siihen, että ne jutut alkaa sitten joulukuussa .. ja sillä sitä mennään. Olen ollut aika ihmeissäni, että toiset tuovat kuusenkin jo sisälle kuukauden alussa – kyllä sitä huomaa olevansa oikeasti sitten hidas näissä jutuissa :). Kukin tavallaan – joulu tulee kuitenkin…

 8. Täälläkään ei jouluun kuulu mitkään bling bling-jutut. Kynttilät on se millä tunnelma luodaan ja ripaus punaista! Mut joo, kyllä joulun tulon huomaa jo. Blogeissa se kovasti näkyy ja oon jo muutamasta pihasta bongannu jouluvalot. Hmm ne valot.. ne vois mun puolesta jättää joulukuulle 😀 Ihana toi Saanan ja Ollin pussukka <3

  1. Jokainen tietysti tyylillään, mutta tänään Stokkalla vieraillessani ihmettelin taas sitä kuusenkoristeiden tyyliä…huh huh mitä krääsää oli hyllyt täynnä!

   Onneksi voi kauniita koristeita tehdä vaikka itse tai itse bongailen niitä käsityöläisten myyjäisistä 🙂

 9. Mielestäni tässä vaiheessa saa jo alkaa fiilistellä joulua:)! Eihän siihen ole enää kuin kuukausi! Joulusta haaveilu tuo valoa ja iloa tähän harmauteen. Jouluaatto (ja muut päivät lähellä aattoa) itsessään menee niiiiin nopeasti ohi, että olisi kurjaa, jos vuoden kauneinta juhlaa tunnelmoisi vain sen ohikiitävän hetken. Toki rajansa kaikella, en minäkään nyt koristelaatikoita, kinkkua ja joulupukkilauluja nyt marraskuussa ihan täysillä fiilistele ja leväytä kaikkea kerralla pöydälle, mutta pikkuhiljaa♥

  1. Saa alkaa fiilistellä ja itse fiilistelen salaa 😀 Ville ei kestä sitä yhtään 😀

   Joulu tuo tekemistä ja kantaa vuoden mustimman ajan yli kynttilänvalollaan ja perheen kanssa vietetty yhteinen aika on erittäin tärkeää, jotta jaksaa! 🙂

 10. Meillä joulu ei näy vielä muuna kuin lahjojen huomaamattomalla väkertämisellä ja mun kutomisesta kipeytyneellä kädellä. Oottelen palkkapäivää jotta voin singahtaa Marimekkoon ostamaan Kuusikossa-kangasta verhoiksi ja Plantageniin kantamaan huonekuusta kotiin 😉

 11. Täällä mennään ihan vastavirrassa.

  Joulua ei siis tule kotiin laisinkaan. (Tai ehkä yhden kynttelikön verran.) Se vietetään Tyynelässä ja suurimman osan siellä tekee valot.

  Ja Janne on vastavirrassa kaiken sosiaalisen median kanssa. Sulki jo itsensä FB:stakin. Sanoi, että tekstitv riittää. En osaisi kuvitella lukemassa blogeja. En uskoisi, vaikka näkisin 😉

 12. Sehän se tässä joulussa parasta on, se fiilistely. Meillä on kyllä joululaulut soineet aina vähän väliä, jo lokakuulta. Ja miehen toimesta. 😀 Koristeita ei vielä juurikaan ole esillä, mutta veikkaampa, että viikonlopun jäljiltä näyttää jo erilaiselta. 😉 Kukin taplaa tietysti tavallaan, mutta onneksi on meitäkin joita ei häiritse ne kauppojen joululaulut.

 13. Kyllä joulufiilis tavallaan rupeaa hiipimään, mutta en anna itselleni “lupaa” joulukoristeluun kuin vasta 1. adventtina. Silloin viritän paperitähden ikkunaan, paistan ekat joulutortut ja rupean hiljalleen laittamaan joulukoristeita esiin. 🙂

  Minulle riittää, että joulujutut on omassa kodissa esillä ekasta adventista loppiaiseen, mutta ihana katsella jo nyt muiden koteja (teillä ainakin näyttää jälleen ihanalta!). Kohta minäkin pääsen virittelemään joulua! 🙂

  1. Minulla ei ole mitään aikarajaa koska joulun voi aloittaa, olen sen salakavalasti aloittanutkin, Ville tosin havahtui siihen vasta nyt. Ville hermoili, kun monissa blogeissa ei ole muuta sisältöä tällä hetkellä kuin joulu, ja kai se pelkää, että tuhlaan tuhottomasti rahaa joulun koristeluun inspiroituessani toisten blogeista 😀

 14. Joo, ymmärrän täysin, koska en ole jouluihminen yhtään ja mieluusti olen jossain kaukomailla hössötystä paossa. Mutta mitä blogeihin tulee, niin ne on mulle vähän niinkuin kauppojen ideakuvastot tai vaatemallistot, niissä esitellään ideat mistä voi koostaa itselle ne mieluisimmat ja ne kuvastot ja uudet mallistot rävähtää postikuulusta tunnetusti ajoissa. 🙂 Tulee liian kiire etsiä kivoja ideoita itselle, jos blogien postaukset tulee vasta jouluna…

  1. Kirjoittelin asiasta miehen näkökulmasta, itse kyllä kestän lukea kaikki jouluaiheiset postaukset jo marraskuussa…mieheni taas ei. Hän sanoikin, että moni blogi jää lukematta tammikuun alkuun asti…sillä kai miehiä vähän kammoksuttaa naisten huseeraus ;D

   Blogit antavat ihania vinkkejä miten koristaa koti jouluksi ja silläpä pitääkin postauksia olla etukäteen, tosin tuntuu, että blogeissa joulu vain aikaistuu vuosi vuodelta…voi olla vain minun oma mielipiteeni…

   Joulu on ihanaa aikaa ja sitä kuuluukin fiilistellä! Nyt koitan saada Villen innostumaan joulusta myös 😀

 15. Vielä ei ole koristeita esillä, paitsi joulukalenterin väkersin ja laitoin esille. Mulle joulufiilis tulee enemmän glögistä ja jouluherkuista kuin koristeista 🙂 onko toi kuvan kasvi kuusen oksa vai mikä kun näyttää jotenkin enemmän “kasvatetulta”? Marimekolla on muuten kiva uus joulukoriste, sellainen kankainen, musta-valkoinen Vellamo-kuosista tehty kuusenkoriste. Se saa olla tän joulun ainoa uus koristehankinta meillä (voisi olla sun tyylinen myös!).

  1. Toi on ihan kasvatettu minikuusi, joita saa mm kodin terrasta jne.

   Oma kuusemme on kukoistanut jo toista vuotta, joten suosittelen!

   Olen todellakin jouluihminen, jos vain arjen kiireet eivät jätä alleen fiilistelyä, minun pitää koittaa saada Villekin joulufiilikselle 😀

   Juu se kuusenkoriste on ihana, näin sen pressitapahtumassa ja arvasin, että siitä tulee joulun hittikoriste 🙂

 16. Meillä alkaa joulu jo marraskuussa ja häviää tammikuun puoliväliin mennessä. Meillä on joulu koko joulukuun. Joka päivä jotain kivaa ja iloista yhdessä.

  Itse en ymmärrä niitä ihmisiä jotka laittavat joulun muutaman päivän ennen 24.päivää ja ottavat jo kaiken pois 28.päivä, miksi edes vaivautua. Miksi pitää sitä pakollisena pahana. Jättäisi sitten kokonaan väliin jos noin ärsyttää. Vaikka me lähdetään etelään tänä vuonna se ei estä viettämästä joulua läheisteni kanssa. Jouluntunnelma on ihanaa ja koti koristellaan marraskuusta jo jouluun ja tunnelmoidaan ja jatketaan taas matkan jälkeen.

  Itse aion nauttia joulusta ja joululomasta koko voimallani, vaikka menemme jouluksi matkalle.

  Joulu on niin paljon muutakin kuin vain lahjojen ostamista ja antamista, enkä tarkoita tässä nyt mitään uskonnollista (emme kuulu mihinkään uskontokuntaan) vaan ihan sitä yhdessä oloa ja tekemistä kiireetöntä aikaa rakkaimpien kanssa.

  1. Itse rakastan joulua, mutta Villen jouluähkyn vuoksi koitan siis toppuutella omaa intoani 😀

   Kyllä joulusta pitää nauttia, jos fiilistä löytyy! Ja missään tapauksessa en kritisoinut sitä, että joulua laitellaan ajoissa…lähinnä mainasin asiaa näin mieheni näkökulmasta. En oikein osannut ilmaista itseäni oikein 🙂

 17. Mä oon jouluihminen henkeen ja vereen, mutta nyt oon ollut jotenkin myöhäisherännäinen ja vasta tänään kannettiin kukkakaupasta ensimmäinen hyasintti kotiin. Joululaulujakaan en ole vielä kuunnellut. Yritän tässä siis vaan sanoa, että ei mua haittaa ollenkaan, että jotkut alottelee joulunlaittamista jo lokakuulla. Jokaisen oma asia se on. Valoja tekisi mieli vähän viritellä.

  Mun mies ei lue kuulema blogeja, paitsi kuulema yhtä 😉 mun vakkarilukija 😀

  1. Minä siis olen jouluihminen henkeen ja vereen, mutta Ville ei ole. Moni ymmärsi juttuni väärin….tarkoitin lähinnä sitä, että miehet taitavat kammoksua naisten jouluhömpötyksiä marraskuussa 😀

   Ihanaa, että miehesi lukee edes sinun blogiasi, kun monet miehet eivät lue edes puolisoidenkaan blogeja 😀

 18. Kyllä mä oon jouluihmisiä ja jo nyt fiilistelen 😉 Upeet on teillä koristeen! Sä se osaat tehä tyylillä <3 Sanottaisko kevyesti et sua ei voi kehua tarpeeksi, niin taitava olet <3 Mun mies ei blogeja lue. Olen kyllä yrittänyt herättää mielenkiintoa jotain metsästys/kalastusblogeja kohtaan mut "nada" ei taida kiinnostaa 😉 Mukavaa viikonloppua! <3

  1. Mäkin olen jouluihmisiä, vaikkei kaupallinen joulu yhtään vielä innostakaan, kodin joulu kylläkin!

   Kiitos Johanna <3

   Ville on innostunut blogeista sen myötä kun olen kertonut hänelle ihmisistä blogien takaa 🙂 Saanpahan jakaa hienot jutut jollekin, joka on kiinnostunut samoista jutuista kuin minä 🙂

 19. Luin joskus jostain kuinka jollain äidillä oli tapana joulukuussa joka päivä nostaa yksi joulukoriste esiin, omalle paikalleen. Musta se oli kiva idea. Joulua rakentaisi pikkuhiljaa.

  Meillä joulujutut kaivetaan esille vasta joulukuun tokalla viikolla. Pojan synttärit on joulukuun alussa, joten en halua mitään joulujuttuja esille ennen sitä. Jotta pysyy noi synttärit ihan omana juttunaan.

  Ihana toi vika kuva! Joulukorttiainesta!

  1. Oi miten ihana tapa, pikkuhiljaa ja tekemistä jokaiselle päivälle 🙂

   Moni ystäväni joilla on syntymäpäivät näin joulun alla ovat valittaneet juuri siitä, että syntymäpäivät hukkuvat joulun alle.

   Saattaa olla että rottinkikuva päätyy korttiin 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *