HELPPO SAARISTOLAISLEIPÄ

saaristolaisleipa hunajaista tuoppi mallasmestarintuoppi saaristolaisleipa hunajaistatuoppi hunajaista saaristolaisleipa helppohunajaista saaristolaisleipa kauniste pyyhe tuoppi helppohunajaista valmis tuoppi saaristolaisleipa iittala arabia piilopaikkaKaupassa tuli ennen joulua vastaan houkuttelevan näköinen paketti. Piti kertoilla teille tästä tosiaan jo ennen joulua, mutta tohinoissa jäi. Tällainen paketti kaapissa pelastaa laiskat sunnuntaibrunssit tai kun on tulossa yllättäviä vieraita. Erityisesti kokkaustaidoton bloggaaja saa tästä paljon iloa irti. 😀

Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleivän takana on Laihian Mallas Oy, mikä valmistaa muun muassa kotisima- ja kotikaljavalmisteita. Paketista löytyy pussillinen hiivaa ja jauhoseos. Meillä ei ole sopivaa vuokaa saaristolaisleivälle, mutta sekin ongelma on ratkaistu paketista löytyvällä pahvisella kertakäyttövuoalla.

Hiiva liuotetaan tuttuun tapaan reilusti kädenlämpöiseen veteen tai nesteenä voi käyttää myös lämmitettyä piimää 2,5dl. (Olen tähän mennessä testaillut vasta vesiversiota itse, pitänee se piimäkin kokeilla vielä.) Joukkoon sitten kaadetaan tuo pussillinen jauhoja ja sekoitetaan. Tässä välissä sitten voidellaan vuoka.

Taikinaa voi kohottaa joko tuossa kulhossa tai vasta pahvisessa vuoassa. Taikinan kohottua tunnin, se viimeistään kaadetaan pahvivuokaan. Vuokaa paistellaan uunissa ensin kolme varttia. Paistamisen loppupuolella päälle sivellään siirappivesi, ja paistellaan vielä 15 minuuttia lisää. Siinä se sitten on. Matalahko, mutta älyttömän maistuva saaristolaisleipä.

Tällainen paketti (ja siirappipullo) tulee olemaan ensi kesänä aina mökille lähtiessä mukana, tekeminen on niin helppoa! Ja mökiltä kun ei viitsi lähteä usein kauppaan. Saaristolaisleipä taas paranee vanhetessaan. Sitä voi myös pakastaa. Päälle tietty graavattua lohta, mätiä, ruohosipulituorejuustoa tai vaikka ihan Emmentalia. Nam nam nam!

Onko tuote tuttu?

Seuraa blogiani Bloglovinissa, Facebookissa, Blogilistalla sekä Instagramissa.

You may also like

14 Comments

 1. Tuo on odottanut marraskuusta lähtien kaapissa testausta…yllättävä keliakia-diagnoosi perheessä muutti kuitenkin suunnitelmia.Mutta jos päiväystä vielä on niin leiposempa sen seuraaville kahvivieraille, hyvä idea:) Näyttää meinaan herkulta!

  1. Oi, saitteko diagnoosin helposti…itselläni on epäilty keliakiaa muttei sitä sitten ollutkaan. Täytyy aika monta ruokaa opetella varmasti uusiksi, kokkaamaan siis…

   Vieraille hyvä ja helppo, ei ihan supernopea mutta helppous korvaa ajan…siinä välissä ehtii imuroida 😀

 2. Iso kiitos hyvästä vinkistä, tämä menee ehdottomasti kokeiluun ja siitä voisi kehittyä meidän perheen ensi kesän huvilakauteen ihan hitti. Huvilan kaapista löytyy nimittäin aina paikallista Maalahden limppua, sehän säilyy kuukausia ja on todella hyvää lohilevitteen kanssa. Iloista uutta viikkoa sulle! PS. Blogissani on just kuvia meidän huvilalta, käy kurkkaamassa jos kiinnostaa 🙂

  1. Käyn kurkkaamassa!

   Veikkaan että tästä tulee myös meidän kesäkauden hitti, mökille todella hyvä keksintö. Juuri se, ettei tarvita kuin vesi (ja siirappi).

   Rakastan limppuja, pitäisi opetella leipomaan enemmän itse!

 3. Täältä myös kiitokset vinkistä. Usein oon tehnyt saaristolaisleipää, mutta aina vähän kehtuuttaa tarpeiden haaliminen ja erityisesti se, kun ne kaljamaltaat jä sitten kaappiin pyörimään. Katoin muuten aluksi, että ootpas isot pussit löytänyt, kunnes tajusin, että nuo sun jalat on tosiaan alempana 🙂

 4. Oi! <3 Saaristolaisleipä(kin) on meikäläisen herkkua. Päälle salaattia, keitettyjä kananmunia, pikkelssiä ja punasta suippopaprikaa. Hitto, tuli taas nälkä 😀

 5. Täältäkin kiitos vinkistä! Ihan vaan sellainen hömelö kysymys, että mistäs hyllystä pakettia kannattaa edes yrittää kaupasta etsiä – ei varmaan edes ihan joka kaupasta löydy..?

 6. On tuttu, on mun kotipaikkakunnan juttui! Laihialta samalta tehtaaltahan on lähtöisin Suomen ensimmäiseksi energiajuomaksi tituleerattu Vita Nova! On ne melkoisia epeleitä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *