ASUNTOMESSUT 2014

marimekko hunajaista asuntomessut 2014hunajaista marimekko keittio asuntomessut kitchen sisustusmallisto 2014 hunajaistahunajaista marimekko messutalo asuntomessut 2014 raporttimarimekko hunajaista asuntomessut sisustusmallisto messukohde 2014makuuhuone bedroom marimekko hunajaista asuntomessut 2014marimekko 2014 makuuhuone asuntomessukohde asuntomessut 2014hunajaista asuntomessut messutalo marimekko 2014marimekko hunajaista 2014 asuntomessut sisustusmallistomarimekko hunajaista sisustusmallisto asuntomessut 2014hunajaista marimekko asuntomessut 2014 kattaushunajaista marimekko asuntomessut 2014 keittio kitchen finnish design home scandinavianhunajaista asuntomessut 2014 marimekko sisustusmallisto syksy talvi 2014 asuntomessutmarimekko messukohde hunajaista asuntomessut 2014marimekko hunajaista asuntomessut 2014 messuraporttimarimekko keittio hunajaista messuraportti 2014 asuntomessut scandinavian interior

 

Olen yleensä joka vuosi piipahtanut Villen kanssa asuntomessuilla haistelemassa uusia tuulia niin arkkitehtuurin, sisustuksen ja talotekniikan suhteen, mutta tänä vuonna emme päässeet pressipäivään muiden menojen vuoksi. Saa nähdä menemmekö vielä, vai riittävätkö blogien messuraportit kertomaan tämän vuoden “ne jutut”.

Mutta jos olisimme paikalle pääseet, olisin varmasti rakastunut tähän kohteeseen. Ymmärrätte syyn varmasti sisustuksen osalta, mutta täytyy sanoa, että koko talo on minulle “unelmatalo”. Jos nyt etsisimme asuntoa, päätyisin todennäköisesti juurikin puupanelointeihin ja vaneriratkaisuihin, vitivalkoista kotia tuskin tulisi enää. Asuntohaaveet ovat nostaneet päätään muutenkin tässä viimeaikoina, etsiskelemme varovaisesti ehkä uutta kotia.

Mutta tämän Marimekon sisustaman messukohteen nimi on Skammin talo, kohdenumero on 23. Arkkitehtuuri on Satu Ratisen ja Markku Sonnisen käsialaa. Ulkopuolelta talo on verhoiltu mustilla savitiilillä, ja sisäpihan puolella kaunis kuusipanelointi tekee lämpimän tunnelman. Asunnon kauniit yksityiskohdat ovat nimenomaan ikkunoiden muodossa ja sijoittelussa, Puustellin keittiön vihreässä sävyssä sekä kuusipaneloiduissa seinissä. Lattia on Forbon linoleumia. Myös tuo upea vanerinen kaide portaikossa on asunnon upeimpia yksityiskohtia.

Eleetön, rauhallinen mutta kuitenkin tunnelmallinen talo, olisi ollut ihanaa nähdä se luonnossa. Toisaalta nämä pressikuvat ovat niin huikeita, että fiilikseen pääsee ilman varsinaista vierailuakin.

Joko olette käyneet asuntomessuilla? Ja jos olette, linkatkaa tähän messupostauksianne? Saa myös kertoa mikä oli sisustusrintamalla uutta, nousiko jokin uusi materiaali esiin tai jokin tietty huonekalu?

 

You may also like

18 Comments

 1. Olipas kivan värikäs sisustus 😀 Mutta muuten täs kodis on mun makuhun liikaa puuta, siis materiaalina tykkään puusta- mutta en kestä liikaa puuta oman ittensä värisenä vaan se tarvii peittää. En sano etteikö näis kuvis värikkäillä tekstiileillä saada munki huomio pois tuosta liiasta puusta, mutta jos asuisin täs talos niin ei varmaan kuitenkaa menisi kovin kauan että alkaisin sutimaan valkoista pintaan 😉 Messuilla en oo käyny, enkä varmaankaan ehdi käydä tänäkään vuonna ollenkaan :/

  1. On kyllä totta, että jos tuolla asuisi…saattaisi maalisuti jossain vaiheessa alkaa heilumaan 😀 Nämä on niin herkkiä asioita ja ei voi koskaan tietää, että mille puun keskellä asuminen tuntuisi pidemmän päälle…mutta kuten alla kirjoiteltiin, tarvitsee olla paljon luonnonvaloa että puu ei ala ahistamaan 🙂

   Mua kyllä myös harmittaa vähän etten pääse käymään, toisaalta nykyään niin moni bloggaaja käy siellä, että messujuttuja saa lukea jo kyllästymiseen asti…

 2. Ihan on sellainen sisustus, että teidän perhe voisi muuttaa sisään!

  On kyllä kaunista, värit ja puu. En oo IKINÄ käynyt asuntomessuilla, vaikka ihan kulmillakin niitä on ollut. Talot kiinnostaisi, mutta ihmismassat niitä katsomassa ei.

  1. Kannattaa mennä asuntomessujen loppuvaiheessa katsomaan kun suurin väestöryntäys on ohi…itselläni on syntynyt suhde asuntomessuihin kun olemme aikanaan itse asuneet asuntomessutalossa. Ja kai tämän takia olen käynyt lähes kaikissa aikuisiälläni. mutta nyt tuntuu, että on liian kaukana ihan pelkästään messujen vuoksi ei tule lähdettyä.

 3. Loistava kokonaisuus. Talo on kuin tehty teille!
  Tajusin juuri tällä viikolla, että puu toimii hyvin pintoina, mikäli luonnonvaloa on riittävästi.
  Pieni ikkunaisissa huoneissa, keskitalvella, alan kaivata kipeästi valkoista maalia.

  1. Toi on kyllä totta, iiiisot ikkunat pitää olla ja vielä asunto hieman korkeammalla…esim kukkulalla tai kerrostalossa joten puut tai muut talot eivät varjosta…kyllä talvella tosiaan alkaa valkoinen maali houkutella!

 4. Hassua, luin Dekosta juttua tästä talosta niin tulit mun mieleen! Itse rakastuin kohteeseen heti myös, näyttää niin lämpöiseltä ja kutsuvalta!

 5. Skammin talo on todella upea, kokonaisuus, arkkitehtuuri, sisustus, kaikki! Ehdottomasti näkemisen arvoinen, mutta toki messuilla muitakin upeita kohteita on!
  Ja etäisyydestä, eikös Kiteelle ole paljon pitempi matka? 😉 Muutaman tunninhan tänne Jyväskylään vain ajaa ja toki täällä on paljon muutakin näkemistä ja tekemistä kun messut, kannattaa kokeilla! ;D

 6. Mikä talo, aivan ihana. Voisin muuttaa meidän perheen tuollaiseen samantien. Ihastelin talossa ja sisustuksessa kaikkea, myös mm. kuinka kaunis valaisin on ruokapöydän yläpuolella…ja sitten tajusin, että tuohan on sama kuin meillä: Gubin Semi =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *