PARASTA MÖKILLÄ…

hunajaista mokilla aamiaiskutsu jogurtit arlahunajaista arla jogurtti banaani rasvaton siiri marimekko mokillahunajaista arla perhe emmental mokillasiiri marimekko arla jogurtit hunajaista aamupala aamiaiskutsu

Olemme jälleen mökillä, tällä kertaa tässä lähempänä kotiamme. Tälle mökille tullaan yleensä vain hyvillä keleillä, nopeilla päätöksillä. Kuitenkin tällä kertaa päätimme, että otamme eri asenteen kuin normaalisti. Satoi tai paistoi, pysymme täällä. Ville ajelee täältä jopa töihin. Minä ja Siiri lomailemme vielä reilut kaksi viikkoa.

Parasta mökkeilyssä on ne aamut, kun saa loikoilla todella pitkään sängyssä selaillen lehtiä, tuijotellen kattoon. Itseäni on vaivannut joku outo unettomuus parina yönä, ja heräsin aivan liian aikaisin aamulla. Nukkuvan lapsen tuijottelu, se oli kyllä sen arvoista.

Kun Ville on töissä, teemme kahdestaan helpot aamupalat. Ja koska Arlan kanssa yhteistyössä saan tutustua heidän tuotteisiinsa, valkkasin tällä kertaa kaupan hyllyltä testattavaksi kaksi jogurttimakua, rasvattoman ja vähälaktoosisen banaanijogurtin sekä Luomu Mustikka-vadelma-jogurtin. Noita rasvattomia jogurtteja on myös makuvaihtoehtona mustikka-mustaherukka, aion maistaa sitä pian.

Koska en ole todellakaan mikään huikea kokki tai ruoanlaittelija, kaipaisinkin teiltä joitakin smoothieohjeita, joihin voisi käyttää näitä jogurtteja. Eli auttakee pliis! Mietin, että blenderihän on oiva laite mökillä, ainakin aamiainen tulee nopeasti ja helposti. Palaan tähän vielä myöhemmin. Voisin vaikka esitellä jogurttipohjaisen smoothie-reseptin täällä blogissani, ensi viikolla jo. Eli jos sinulla on pettämätön jogurttipohjainen smoothie-resepti, nyt se jakoon! Varmaankin tuo Luomu Vaniljajogurtti on paras pohja, vai?

Arlan sivuilta löytyy erilaisia smoothiereseptejä, mutta homma kaatui tosiaan välineistöön. Tänään aamiaisella ei siis ollut sitä blenderiä käytettävissä, pitääkin pyytää Villä tuomaan kaupungista tullessaan. Smoothien sijaan maistelimme jogurtteja aivan perinteiseen tapaan. Olen yläasteajoista syönyt aina banaanijogurttia banaaniviipaleiden kanssa, hyväähän se oli tälläkin kertaa! 😀 Kaipaan jogurtteihin jotain “purtavaa” ja banaaniviipaleilla saa banskujogurtista vielä herkullisemman. Mustikka-vadelmakin maistuisi entistä paremmalle tuoreiden pensasmustikoiden ja vadelmien kera, pitää testata tämä herkullinen maku vielä marjojen kanssa tänään illalla.

Miksi kokeilin juuri näitä kahta makua oli syynä rasvattomuus sekä tuo luomu-ominaisuus. Jogurtit olivat todella hyviä molemmat. Rasvatonkin vaihtoehto maistui pehmeälle ja “ei rasvattomalle”. Ihanaa, että nuo Arlan uudistuneet pilvireunaiset tölkit ovat tulleet myös jogurttipurkkeihin.

Tämä ruoka-arvojeni tutkailu on mennyt taas eteenpäin…huomaan etsiväni lähes poikkeuksetta luomu-tuotteita kaupasta…silti parantamisen varaa on ja paljon. Muutenkin tuntuu, että vihdoin ja viimein on hinkua elämäntaparemonttiin. Siis sen suhteen, että IHAN AIKUISTEN OIKEASTI katsoo mitä laittaa suuhunsa. Mutta samaan aikaan herkkupeppupiru kuiskaa pirullisesti hiljaa olkapäältä: “kesän jälkeen sitten vasta…ensin voi herkutella.” Ensi talven tavoite on keventyä, ja puhdistautua. Katsotaan sitten onnistuuko…pyydän, että älkää tulko kuittailemaan ensi kesänä jos olenkin lihonut 10 kiloa. 😀

Mutta mutta…ajatukset poukkoilevat. Koko homman ydin oli, että piti kysyä teiltä niitä smoothie-vinkkejä, pliiiiiiiiiiis! 😉

Selvästi päänuppi lomamoodissa. Nyt makaamaan räsymatolle aurinkoon. Parin tunnin päästä tänne mökille saapuu ihania vieraita…siitä lisää myöhemmin.

// yhteistyössä Arla.

Ja uudet lukijat, muistakaa tuon ihanan Block- pöydän arvonta TÄÄLLÄ.

You may also like

6 Comments

  1. Smoothiet on ihania! Jo vuosia olen syönyt niitä aamupalaksi – muu ei jostain syystä oikein uppoa aamulla. Laitan sekaan millon mitäkin; esim. maustamaton jogurtti, mansikkaa, persikkaa ja tilkka appelsiinitäysmehua. Tai vaikkapa mangoa, banaania ja vaniljajogurttia. Maitorahkaa, vadelmia, mustikoita ja mangososetta. Turkkilaista jogurttia, kiiviä, banaania, mansikoita. Siinähän se idea onkin – sekaan kun voi pyöräyttää oman maun mukaan melkeinpä mitä tahansa 🙂 Kaurahiutaleetkin sopivat sopivassa suhteessa oivasti mukaan. Tässä oli muutama esimerkki – kerro toki mitä laitoit omaasi! 🙂

    Oletko muuten kokeillut tuorepuuroa? Se on yksi niistä harvoista aamupaloista, joita minäkin syön innolla. Sitäkin voi varioida oman mieltymystensä mukaan – minä laitan turkkilaista jogurttia, maitorahkaa, mustikoita ja kaurahiutaleita. Nuo sekaisin puurokulhossa jo illalla, yöksi jääkaappiin ja aamulla on puuro valmiina. Kiireisten aamujen pelastaja 🙂

  2. Rasvattomista jogurteista kannattaa tarkistaa etteivät ole sokeri-pommeja. Rasvattomat vaihtoehdot eivät välttämättä ole niitä terveellisimpiä…tuo “low fat” villityshän osoittautu huijaukseksi ja pieni rasvamäärä todettiin ihmiselle terveellisemmäksi kuin hurjat määrät makeutusaineita ja sokereita, lisäaineita.

  3. Smootiereseptiä ei nyt irtoa, mutta toinen taannoin kuulemani jugurttivinkki. Semmoinen, jota on aina vähän noloa jaella, kun ei ole varma, onko itse ainoa, joka ei ole tajunnut asiaa aikaisemmin. Eli litran törpöstä saa jämät parhaiten käyttöön, kun lirauttaa sekaan makumieltymyksistä riippuen vähän maitoa tai mehua. Ravistaa raivolla ja kaataa mukiin. Superhyvä jugujuoma, jota himoitessa ei malttaisi odottaa, että purkki tyhjenee. 😉

  4. Mä suosittelen smoothien pohjaksi rasvatonta piimää! En tiedä miks, mutta kaikki jogurtit närästää niin paljon että piti keksiä jokin korvaava tuote. Etkä varmasti huomaa eroa, vaikka et piimää arjessa muuten käyttäiskään! Omaan suosikkiin tällä hetkellä kuuluu 2dl piimää, tuoreita mansikoita, yksi banaani ja kookosaromia (saa semmoisena pienenä putelina, usein löytyy leivontaosastolta!).. On aika hitsin hyvää! 🙂 Joukkoon voi laittaa myös vehnäleseitä niin vatsakin pysyy kuosissa. 😉

  5. Jogurttia, avokadoa, mansikkaa tai jogurttia, avokadoa, mustikkaa ja banaania. Tarvittaessa voi lisätä vähän maitoa, jos haluaa löysempää smoothieta. Niin ja esim. kauraleseitä voi sekoittaa joukkoo . Avokado tekee smoothiesta kermaisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *