ENSIMMÄISET KUVAT UUDESTA KODISTA JA MIETTEITÄ MUUTOSTA

hameenlinna keinusaaresta hunajaista hunajaista kylpyhuone laatoitus posse hunajaista parolan rottinki iittala hunajaista posse eteinen hunajaista posse keittio hunajaista posse nakyma hameenlinna keskusta hunajaista posse olohuone anno jalpaikka hunajaista possentie nakyma hunajaista possentie siiri papu kekkila hunajaista siiri possentie marimekko hunajaista uusi koti possentie eteinen

Veikkaan että kaikki ovat samaa mieltä, muuttaminen on hanurista! Tai vanhan elämän purkaminen laatikoihin on jotenkin niin tylsää puuhaa. Uuden kodin päässä purkaminen onkin jo paljon hauskempaa!

Jumalattoman siivousurakan päätteeksi on osa pikkusälästä jo kannettu Posseen (Kyllä, tämä olkoon uuden kotini nimi…aika huvittavaa sinänsä). Olemme erityisesti koittaneet ottaa Siirin muutossa huomioon, että hän voi vain leikkiä ja pikkuhiljaa tutustua uuteen kotiinsa. Tästä syystä lelut olivat muuttokuormassa ensimmäisenä.

Eron myötä olemme joutuneet jakamaan tavaroita, ei siitä sen enempää…mutta samalla huomaa myös yhtäkkiä tarvitsevansa paljon sellaista mikä jää toiselle. Tarvitsisin ehkä television, vaikka aluksi ajattelin pärjääväni ilman. Jo vedenkeittimistä, leivänpaahtimista, kattiloista ja pannuista lähtien joutuu miettimään omat tarpeensa uusiksi.

Parasta muutossa on karsiminen, nyt on mahdollisuus oikeasti miettiä mitä asuntooni aion viedä. Loput sitten myydään tai jäävät Villelle. Kyllä sitä kaikenlaista tavaraa onkin kerääntynyt 11 vuoden yhdessäolon aikana.

Uusi kotini on siis vuokra-asunto, mikä näin Hämeenlinnan mittakaavassa on ensiluokkainen kunnoltaan ja sijainniltaan. Toki olisin kelpuuttanut ikkunalaudat ja lankkulattiat jostakin vanhasta idyllisestä pihapiiristä, mutta nyt “tähän hätään” tämä oli ehdottomasti paras. Miksi valitsin tämän, oli tilava ja siisti keittiö ja täysin remontoidut kosteat tilat ja sauna.

Asunto on kolmio, ja makuuhuoneet ovat melko tilavat. Rakennus on valmistunut 1989 ja siihen aikaan kerrostaloissa oli vielä hilkun isommat huoneet. Olemme tässä siivouksen ohella paklanneet edellisen asukin jäljeltä jääneitä reikiä seinissä ja ajattelin maalata Siirin huoneen seinän uudelleen samalla sävyllä.

Oman huoneeni seinässä on aivan karmea tapetti. Joudun miettimään, mitä sille teen. Eli kysymään vuokranantajaltani hänen kiintymyksensä tasoa kyseiseen halpistapettiin. Tilalle haluaisin jonkin Jacobsenin tapeteista tai sitten ihan maalatun seinän. Sormet ja varpaat ristiin, että he suostuvat ehdotukseeni….toivon, että he siis luottavat tyylitajuuni. Omakustanteisesti tapetoin mielelläni, kunhan pääsen eroon siitä tapettihirviöstä. 😀 Yksi vaihtoehto onkin sitten peittää tapetti vaikka raakavanerilevyin, mitkä poistan sitten joskus tästä pois muuttaessani.

Olohuoneessa on hivenen rosaan vivahtava harmaan sävy, väri on ihan ok…ennemmin häiritsee vastapäätä olevassa seinässä oleva kohokuvioinen tapetti. Mutta, vuokra-asunnon kompromisseja ainakin näin alkuun. Sitä kun omistusasunnosta muuttaneena on niin tottunut tekemään sisustusvalintoja täysin oman mielen mukaan. Jos voisin, repisin siis myös olkkarin tapetin alas ja korvaisin designtapetilla tai valkoisella maalilla.

Lattia on valkoista laminaattia ja keittiö valkoinen. Olen asuntoon kyllä todella tyytyväinen tapeteista huolimatta. Näkymät keskustaan ja Linnanpuistoon ovat häikäisevät. Parveke on ilta-aurinkoon päin, joten partsilla tulee varmasti vietettyä ilta jos toinenkin kirjaa lueskellen. Ihanaa!

Miten teillä, jotka asutte vuokralla…onko vuokranantajat olleet myöntyväisiä sisustusideoillenne?

You may also like

14 Comments

 1. Ihanaa että pääsette rakentamaan uutta kotia <3 Tapetit on kyllä aina kinkkinen juttu vuokrakämpissä, toivottavasti vuokranantaja tykkää sun ideoista. Mulla on mun kämpässä ärsyttävimpänä juttuna rumat kylppärin kaakelit ja suihkukoppi; niitä ei niin vain vaihdetakaan…. Tänne on vielä tulossa jonkinlainen putkiremppa tulevan 5 vuoden aikana, eli ei oo järkeä alkaa tehdä noille mitään. Hohoo. Onneksi niiden kanssa tottuu elämään 😀

 2. Kauniilta näyttää uusi koti!
  Itse olen parissa vuokra-asunnossa saanut maalata seiniä mieleni mukaan, toisella kertaa kustansin itse, toisella kertaa sain vähentää maalit ensimmäisestä vuokrasta.
  Uskoisin, että saat tehdä seinille uusimista. Vuokrantajan näkökulmastahan tuo on vain positiivista! Jos valitset suhteellisen neutraalit tapetit niin tuskin on ongelma, sehän vain nostaa asunnon arvoa. Ja jos et valitse kaikista kalleimpia tapetteja niin saatat saada ne jopa vuokranantajasi kustantamana. Viisas vuokranantaja näkee asian siten, että kun saat itse vaikuttaa pintoihin viihdyt asunnossa pidempään eikä hän joudu uutta vuokralaista etsimään.

  Onnea uuteen kotiin ja uuteen elämänvaiheeseen!

  Anna

 3. Asunto näyttää todella viihtyisältä, valoisalta, ja sen sijainti on ihan huippu. Uuden elämänvaiheen alussa on myös aina paljon kutkuttavaa, vaikkakin se aiheuttaa myös haikeutta ja usein hermoiluakin. Vuokranantajana ei ole montaa yksityishenkilöä ollut, ja firmoille on ollut aika samantekevää, mitä asunnossa remontoi. Olen varma, että saat tapetoida, kun vinkkaan Arne Jacobsenista 😉

 4. Meilä on astetta vmäisempi isännöitsijä. Olemme vuokralla opiskelija-asuntosäätiön perheasunnoissa.
  Sääntö 1: Vain 3 (kolme) taulua saa kiinnittää seinille. Enempää jälkiä ei suvaita 47 neliön 2h+k.’
  Sääntö 2: Rullaverhoja ei saa asentaa maantasohuoneistoon, vaikka ikkunoista näkee viidestä kerrostalosta suoraan sisälle eikä asunnossa ole kaihtimia.
  Sääntö 3: Seiniin ei saa koskea! Ei maalisudilla ei millään muullakaan. Ei vaikka maalaisi lähtiessään takaisin samaksi maalarinvalkoiseksi. Seiniin ei saa koskea vaikka edellisen vuokralaisen jäljiltä ne on aivan kamalassa kunnossa.’

  En viitti ees sanoa mitään tän huoneiston rakennusvuodelta 89 olevista vaatekaapeista (joita on tasan yksi 120cm leveä). Ovi jäi käteen edellisellä kerralla kun avasin. Sekin on vuokralaisen syy ettei tollanen ovi kestäkkään sataa vuotta. Luojan kiitos sitä valmistuu ja pääsee ihmisarvoseen asuntoon 😀

 5. Asuin aikanani 4v Hämeenlinnassa, mutten kyllä osaa sijoittaa teitä kuvien perusteella muualle kuin Vaakunaan! 😃

 6. Meikällä oli aivan vastaava tilanne viime kesänä. Muutin kaupungin vuokra kämppään ja ainoa mitä sain tehdä oli maalata seinät maalarinvalkoisella. Oliha siellä kaupungin värivalikoimassa ihanaa vaaleanpunaista ja vaaleansinistä jotka tosiaan ei sykähdyttänyt. Pidetään peukkuja tapetinvaihtoon. Ja niitä kamoja saa onneks ostettua pikkuhiljaa. Näin 9 kk jälkeen puuttuu jotain vieläkin ja kyllähän se tuppaa ärsyttämään kun kamoja puuttuu kun jakaa 16 v aikana kerätyt yhteiset kamat. Mut hiljaa hyvä tulee.

 7. No on kyllä huikeat maisemat! Toivottavasti vuokranantaja ymmärtää tapettihommat, varsinkin jos olet itse valmis investoimaan niin ihme jos ei olisi yhteistyöhalua. Tsemppiä kovasti sinne muuttohommiin ja onnea ja iloa uuteen kotiin! <3

 8. Me asumme nyt neljättä vuotta omassa talossa, mutta on kokemusta Saksassa vuokrasunnoista.
  Saksassa homma pelaa ihan toisin. Täällä ei kukaan voi laatia minkäänlaisia sääntöjä, saat tapetoida ja maalata ihan miten huvittaa. Ennen oli sääntönä, kun muutat pois, asunto pitää taas olla valkoiseksi maalattu, mutta se sääntökin hylättiin pari vuotta sitten. Mutta itse kyllä kustannat kaikki tapetit ja maalit. Useinhan täällä vuokraasunnot on jopa ilmankeittiötä, sen tuot itse, jos edellinen vuokralainen ei myy sitä sinulle. Maassa maan tavalla 🙂
  Hyvää pääsiäistä!

 9. Ihanalta näyttää uusi asunto. Toivottavasti saat luvan tapetointiin, mutta uskoisin, että vuokranantaja ymmärtää pienen pintaremontin hyödyttävän myös häntä.
  Tsemppiä muuttorumbaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *