MAHDOLLISUUKSIEN VILJELYLAATIKKO – ARVONTA

hunajaista kekkila mahdollisuuksien viljelylaatikko rappuset hunajaista kekkila multa viljelylaatikko hunajaista kekkila porraslaatikko viljely hunajaista kekkila ruusut anno hunajaista kekkila viljelylaatikko mahdollisuuksien hunajaista kekkila viljelylaatikko ylhaalta hunajaista kekkila viljelylaatikko hunajaista kekkila hunajaista leinikit hunajaista mahdollisuuksien viljelylaatikko kekkila hunajaista mansikka parvekeviljely hunajaista porraslaatikko istutushunajaista parveke kekkila siiri vimma

Uusi koti toi tullessaan uudenlaisia pihahommia, tai parvekehommia. Kekkilä kosiskeli minua yhteistyöhön, ja mikä ettei halusin tutustua tuohon uuteen Mahdollisuuksien Viljelylaatikkoon, sillä minulla oli mahdollista arpoa se myös yhdelle lukijalleni. Mulle hyvää, sulle hyvää.

Valtava kasa Kekkilän Koko Puutarhaan-erikoismultaa sekä kaksi uutta viljelylaatikkoa Viljelykansi-settineen saapui ovelleni jo huhtikuussa, ja sormet syyhysivät päästä rakentamaan ihan omanlaista laatikkoa parvekkeelleni…muu muutto tosin vei aikani ja rakentelu jäi hetkeksi. Apuun pyysin kuitenkin Villen, joka innostui jutusta onneksi. Exäni nappasi mukaan sahan, kumivasaran sekä mittanauhan ja ryhtyi hommiin.

Ihan yksinkertainen projekti ei ollut, sillä ensin emme tajunneet ohjeita kunnolla…siinä sitten pohdimme miten saamme kahdesta laatikkosetistä muodostettua porrasmaisen laatikon…kunnes hetken pohdinnan jälkeen välähti. Emme aluksi käsittäneet että tuo keskimmäinen kerros muodostuu neljästä samanpituisesta laudasta ilman sahailuja.

Tämän tajuttuamme homma alkoi lyyti kirjoittaa, ja saimme valmista! Mullatkin oli Kekkilän toimesta laskettu juuri nappiin, ja sinne ne vain katosivat laatikon uumeniin. Itämisvaiheessa viljelyä voi avittaa noilla Viljelykansilla, nyt lämpimämpien kelien alkaessa olen siirtänyt ne sivuun. Matalampia kasveja voi suojata myös tuholaisilta kansien avulla. Kannet itsessään ovat todella hienot!

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, isolla partsilla massiivinen laatikko ei tunnu kuitenkaan liian isolle. Ohjeisiin toivoin ehkä vähän parempaa selvennystä, tai sitten vain kaksi muutosta väsynyttä eivät vaan ymmärtäneet niitä jumituksen takia.

Päädyin perustamaan keittiöpuutarhan tuohon ylimpään askeleeseen, ja kaksi alempaa pyhitettiin Siirin herkuille, eli mansikoille. Tuo multa soveltuu hyvin näille kaikille. Pikkuhiljaa sieltä alkaa marjatkin punertaa, ensimäinen yksilö ei kuitenkaan ihan muotovalio ollut. 😀

Jotta kasteluvedet eivät valu parvekkeen lattialle, laatikon pohjalle naulattiin vesivaneri suojaamaan lattiaa tai parvekelaattoja homehtumiselta. (hunajassa tämän virheen kerran tehneenä tiesin nyt paremmin.) Myös mäntypuinenlaatikko tulee suojata, päälle sipaisimme mustaa Osmo Coloria. Vanhakin laatikko tulisi laittaa kuntoon, mutta pikkuhiljaa tässä edetään projektissamme…

Nyt kelpaa hengata vihertävällä parvekeella aurinkoisina päivinä keinussa kiikutellen. Siirin lempitouhua on saippuakuplien puhaltelu Vanajan ylle.

Mutta jos innostuit kokeilemaan uusia Viljelylaatikoita ja tehdä niistä ihan oman kokonaisuutesi, voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän alle. Lisää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi ja nimesi/nimimerkkisi. Kerrothan samalla, onko laatikkoviljely sinulle tuttua ja mitä puutarhasuunnitelmia sinulla on tälle kesälle!

Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa, arvonta päättyy maanantaina 8.6. klo 24.

Voittajalle lähtee siis:

2 kpl Mahdollisuuksien Viljelylaatikkoa, Laajennushelat viljelylaatikoille, Erikoismultaa koko puutarhaan sekä Viljelykansi-setti.

Arvontaonnea kaikille tasapuolisesti! <3

// yhteistyössä Kekkilä

You may also like

277 Comments

 1. Olisipa ihana voittaa tämä. Toinen kesä edessä tässä uudessa rivitalokodissa ja pienellä takapihalla ei ole kuin nurmikko. Aiemmin en ole laatikkoviljelyä koittanut mutta muuten olen kasvattanut penkissä perunaa (myös yhden rivarin pihalla), porkkanaa, avomaankurkkua, pinaattia, hernettä, tomaattia ja punajuurta. Jotain helppohoitoista kaipaisi pihaa piristämään.

 2. Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta haluaisin parvekkeelleni kasveja, nyt kun parvekeremontti on melkein valmis!

 3. Varsinaisesti en laatikkoviljelyä ole harrastanut, kohopenkit ja lasilla suojatut penkit on kyllä tuttuja. Samoin varhaisperunaa kasvatettu isossa astiassa. Tällainen olis kiva kokeilu, laittaisin chilin taimia kasvamaan.

 4. Jospa kerrankin arpaonni suosisi. Viljelylaatikkoon olen tutustunut Kekkilän sivuilla, mutta en ole raaskinut ostaa. Olen kasvatellut erilaisissa parvekelaatikoissa, purkeissa ja astioissa mansikkaa, tomaattia, herneitä, chilejä, retiisiä, porkkanaa, ruohosipulia, yrttejä ja salaatteja. Myös tulevana kesänä olisi tarkoitus harrastaa pienimuotoista viljelyä.

 5. Laatikkoviljelystä ei ole kokemusta mutta arvonnassa mukana.. Jospa sitä pääsisi nyt kokeilemaan. Parvekkeella on tällä hetkellä mansikkaa, yrttejä ja muutama jalohortensia kasvamassa. Tuoksuherneet odottavat myös kovasti pääsyä isompaan kasvatusastiaan. Ihanaa kun on iso parveke missä kasvatella kaikenlaista. 🙂

 6. Vasta uuteen kotiin muuttaneena ja isoon parvekkeeseeni ihastuneena olen jo tovin mielinyt jotakin yrtti/kasvisviljelmää sinne! Budjetti ei vielä vain niihin ole periksi antanit kun remontti venyi yli alkuperäisen suunnitelman… Eli ehdottomasti arvonnassa mukana! 🙂

 7. Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta kiinnostaisi kyllä kovasti kokeilla, miten saisin yrttejä ja vaikka juuri mansikoita kasvamaan niissä. Mukana siis arvonnassa!

 8. Omatekoisissa laatikoissa on viljelty kaikenlaista yrteistä porkkanaan ja siltä väliltä. Täksi kesäksi on suunnitteilla ainakin mansikkaa, porkkanaa, hernettä ja salaattia. Kukkapenkkiäkin pitäisi tehdä, mutta siinä en ole ollenkaan hyvä.

 9. Saako sitä tälläinen omakotitaloasuja ottaa osaa kanssa?Tuollainen laatikko olisi omiaan lähempänä grillipaikkaa,täynnä kaikkia ihania yrttejä ja toki niitä mansikoitakin jos mahtuu:)

 10. Ompa kivannäköiset laatikot! Itsellä ei kokemusta tämmöisestä ole mutta haluisin ehdottomasti päästä kokeilemaan 🙂 Mökilläkin nuo olisivat kivat 🙂

 11. Ei ole tuttua, mutta toki kaikkea uutta aina innolla kokeilemaan. Muutimme vappuna uuteen kotiin, joten luultavasti tänä kesänä aika kuluu lähinnä pihan siivoamiseen, grillauspaikan rakentamiseen sekä jonkinlaisen oleskelutilan laittamiseen. Ensi kesänä sitten niitä kukkia – yrteistä haaveilen kyllä jo tälle kesää 🙂

 12. Jooooo! Tämä olisi mieleinen juttu. En ole ikinä viljellyt yhtään mitään, mutta rakastan yrttejä ja kukkia. Tästä tulisi mainio ihka ensimmäinen pikkupuutarha. Tänne siis osoittakoon onnettaren sormi, kiitosta vaan! 🙂

 13. Kerran viljelin salaattia laatikossa, huonoin tuloksin. Uusi yritys olisi siis paikallaan ja salaatin voisi vaihtaa esimerkiksi manksikkaan, jos arpaonni suosisi 🙂 Tälle kesää ei ole oikeastaan mitään sen kummempia puutarhasuunnitelmia, kuin että kesäkukkia pitäisi kukkaruukkuihin hankkia ja kerrankin nauttia kesästä ilman sen suurempia pihan muutostöitä 🙂

 14. Ollaan kokeiltu mansikoitten kasvattamista vanhassa perunalaatikossa Kekkilän mansikoitten kasvattamiseen tarkoitetuilla multapusseilla. Kyllä oli helppoa!!
  Nyt olisi pian edessä muutto uuteen kotiin, joten noiden laatikoiden avulla voisi olla helppo aloittaa uusi “kasvimaa”. En ole mikään kauhean innokas puutarhuri. Juuri tuollainen keittiöpuutarha kuitenkin houkuttelisi.

 15. Eikä, tässä on vastaus meidän viljelyprobleemaan! 😀 Muutimme talvella uuteen kotiin, jonka pihalta ei löydy kuin terassia. Kun kolme kesää tottui viljelemään omat yrttinsä ja salaattinsa, niin toive täytyy saada toteuttaa myös uudessa kodissa. Meiltä löytyy myös parveke, ja sinne laatikot sopisivat mainiosti. Voih, nyt vaan peukut pystyyn että onni potkaisee arvonnassa 🙂

 16. Itse olen omistanut yhden viljelylaatikon vanhalla pihalla ja siihen lasten kanssa kylvettiin jotain herneitä ja salaatinlehtiä.
  Nyt on uusi piha jota on alettu raivaamaan ihan puita kaatamalla, ja jotain hyötyviljelyäkin olisi tarkoitus harrastaa. Kivan näköisiä nämä laatikot! 🙂

 17. Oikein onnistuneet laatikot ja viljely parvekkeella tosiaan tuo varmasti iloa!
  Meillä pelkkien purkki yrttien kasvua on seurattu innolla.

 18. Ennen en kasvattanut mitään. Nyt viisi vuotta rivitalossa asuneena valtaa kasvulavat vuosi vuodelta enemmän viljelylaatikoita. Joka vuosi kokeiluun myös uusia hyötykasveja – tänä vuonna kokeilen etiisiä, perunaa, kukka- ja parsakaalia. Ihanaa kasvatuskesää!

 19. Täähän olis niin ihana meijän pihalle – laatikkoviljely sopii hyvin tällaiselle paljon pois kotoa olevalle, laiskahkolle kitkijälle 😊 Pienimuotoisesti siis jo kokemusta, mutta lisäälisäälisäää 😊

 20. Aivan ihana arvonta! 🙂 tuollaisista laatikoista en ole aiemmin kuullutkaan. mun kasvatusprojektini sisältää tänä vuonna vain tomaatin. Mutta ne on kasvatettu ihan siemenistä asti itse, ensimmäistä kertaa.

 21. Oi mukaan. Itse olen niin poropeukalo kaikkien kukkien ja istutuksien kanssa mutta onneksi naapurissamme asustaa puutarhuri joka avittaa myös meidänkin pihan hoidossa.

 22. Meillä on etuovella itse rakennettu kolmeportainen laatikko kukille, mutta takapihalle tuo mahtuisi mainiosti. Haaveilen viljeleväni kaikkea ihanaa, mutta laiska luonne ja pitkät poissaolot kotoa kesäisin eivät ole kovin hyvä yhdistelmä.

 23. Eka kesä uudessa kodissa, pihassa ois työtä, mutta kaksi alle kaksivuotista pitää kiireisenä, tänä kesänä tehdään vain pakolliset. Viljelylaatikko kuulostaa ihanan helpolta!

 24. Näyttää niin näppärältä, että tällainen poropeukalokin saattaisi onnistua. Ja varsinkin innostua pienimuotoisesta viljelystä. Että laatikkoviljely ei todellakaan ole tuttua ennestään. 😀 Ja olisihan tuo samalla opettavaista lapselle, joka on kaikessa puutarhuroimisessa paljon luontevampi kuin äitinsä. 🙂

 25. Kolmena kesänä ollaan lasten kans kasvatettu porkkanoita ja herneitä laatikossa. Tänä kesänä ois tarkotus vähän laajentaja valikoimaa.

 26. Nyt olisi palkinto minun makuuni! Olen viljellyt useamman vuoden maalla lavakauluksissa ja itse rakennetuissa viljelylaatikoissa sekalaisia hyötykasveja. Tämä Kekkilän laatikko on niin hieno, että pääsisi meidän isolle parvekkeelle kaupunkiin. Parveke on nyt ensimmäistä kesää käytössä (viime kesän raksaromujen säilytyspaikkana…) ja en ole edelleenkään löytänyt tomaateille ja yrteille sopivia ruukkuja. Jos siis onni potkaisisi, niin laatikkoon pääsisi nuo nyt vielä muovipurkeissa oleilevat taimet.

 27. Jospa arpaonni suosisi! Vaikuttaa kätevältä, mieluusti vaikkapa mansikoita laittaisin minäkin kasvamaan.

 28. Pienimuotoista viljelyä on parvekkeella harrastettu, mutta tuollainen looda olisi just passeli laajamittaisempaan kasvatukseen!

 29. Tänne kelpaisi! Tällä hetkellä jo kasvihuoneesta löytyy tomaattia, parsakaalia ja paprikaa sekä kasvihuoneen vierestä kurkkua, mansikkaa ja erilaisia yrttejä. Tuonne voisi laittaa lisää parsakaaleja ja salaatteja 😉

 30. Minulla on 3 laatikkoa. Kasvatan kahdessa erilaisia papuja ja kolmas on syötäviä kukkia ja yrttejä varten.

 31. Meillä on juuri laatikkoviljely alkamassa ystävältä perittävissä harmaantuneissa, mutta terassille kaipaisin jotain viimeisteltyä ja porrasmaista laatikkoa. Tuo olisi juuri sopiva!

 32. Aivan ihana olisi tuo laatikko meidän lasihuoneeseemme. Saisimme salaatit, yrtit jopa mansikat suoraan pöytäämme! Kiitos, ottaisin mielelläni!

 33. Kukkia olen rukkuihin istutellut , mutta muuten viljelyhommat ovat jääneet muille. Nyt olisi kiva kokeilla jos tuokin puoli onnistuisi. Joten mukana siis tottakai 🙂

 34. Joka kesä päätän että nyt etsin sen sisäisen puutarhurini mutta aina se on jäänyt. Tänä kesänä haaveena on aloittaa jollain helpolla tavalla, viljelylaatikolla tai edes ruukuilla. Tämä olisi ihana ja kaunis ja juuri sopivan pieni aloittelijalle. Mukana siis arvonnassa!

 35. Muutimme omaan rivarikotiin viime vuonna. Piha on pieni, mutta tuollainen sopisi tänne kuin nakutettu. Pihaan saa sijoitettua muuten todella paljon…

 36. Ihana, tuosta saisi mun pojat oman “viljelysmaan” aluksi harjoiteltavaksi ja sitten isompana osaisivat hieman isompaa aluetta kasvattaa 🙂 Mutta siis mukana arvonnassa ollaan!!

 37. Haluaisin niin kokeilla näitä. Muutimme uuteen kotiin tässä keväällä, mutta mm. piha on vielä pitkään vaiheessa. Terassit on valmiina ja siellä ois huimaa näitä kokeilla…Yrtit ja mansikka ois listalla heti…tomaattia ostin jo ruukkuun kokeeksi. En todella ole mikään viherpeukalo mutta jostain olisi kiva lähteä liikkeelle 😉 Pihaan haaveilen (huom! sitten joskus..) omenapuista, pioneista ym. kukkasista. Nyt mennään vielä ruukkukukilla, jotka nekin kyllä kauniita.

 38. Kerrostalon asukkina ei ole valitettavasti mahdollisuutta omaan kasvimaahan, joten olen haaveillut parvekeviljelystä. Siihen nuo viljelylaatikot olisivat ihan täydellisiä! Lapsuudessani meillä oli oma perunamaa ja kasvimaa, sekä marjapensaita, joten puutarhassa puuhastelu on tuttua hommaa, vaikka laatikkoviljelyyn en olekaan vielä ehtinyt tarpeeksi perehtyä. Haaveissa olisi viljellä jotain yrttejä, tomaatteja ja nuo mainitsemasi mansikatkin kuulostavat ihanalta idealta.

 39. Jäin reilu vuosi sitten viljelykoukkuun! Pienimuotoista palstaviljelyä teen nyt toista kevättä työni puitteissa- työskentelen nuorten parissa sosiaalialalla. Laatikkoviljelyä en ole kokeillut vielä, mutta haluaisin sitä testata kerrostalomme pihalla, kun sormet tahtoisivat multaan myös omalla vapaa-ajalla! 🙂

 40. Apua, en oo mikään viherpeukalo, ja yleensä kesäkukka-linjalla selviän. Tämä olis ehkä mun juttu, ja saisin sitten vaikkapa salaattia omasta viljelylaatikosta!

 41. Voi ei miten ihana! Kunpa voittaisin. <3 Rakasta yrttejä, joten ehkä jotain sen suuntaista lähtisin kehittelemään…

 42. Heips,

  Ihan loistava idea! Pari vuotta olen miettinyt ja testannut erilaisia versioita mansikoiden ja yrttien kasvattamiseen parvekkeella. Hääppöistä tulosta ei ole syntynyt, ei edes silmänruokaa. Laatikko jo sinällään näyttää hyvältä. Kasvimaa pieneen tilaan, ihanaa!

 43. Olen innokas laatikkoviljelijä. Joka kesä laatikot pihalla lisääntyvät. Tämän kesän uutuutena lasten omat laatikot, joihin saivat istuttaa siemenistä kukkia.

 44. Juuri tuolla takapihalla porailen ensimmäistä laatikkoani kasaan kierrätyslaudoista! En halua edes ajatella, miten paljon laatikot vievät multaa, hui. :s Mutta tuo laatikko on kyllä tyylikäs! Passaisi mainiosti takapihalle, saisi yrtitkin paremmin järjestykseen. Meillä kun on mansikat vanhassa hiekkalaatikossa, niin niillä ei tarvitse uutta paikkaa. 🙂

 45. Meillä on vanhan ikkunan karmit viljelylaatikkona, toimittanut asiansa hyvin, mutta niitä tarvisi nyt lisää. Todella kätevää ja siistiä kasvimaaviljelyä. Rikkaruohojen kitkentä on minimaalista, eikä tarvi sen kummallisempaa muokkaamista. Nämä voisi sijoittaa hienon ulkonäön vuoksi etupihaakin koristamaan, olisi sato helposti käytettävissä.

 46. Meillä on uuden uutukainen ja ensimmäinen oma terassi, jonka kukitusta suunnittelen nyt vimmatusti. Tällainen olisi ihana!

 47. Voih, mä oon aina haaveillu pienestä yrtti-salaattiviljelmästä, mutta en ole saanut ostettua laatikkoa. Tuon kun saisin niin laittaisin yrttejä, mansikoita, salaattia ja vaikka pikkukurkkuja.

 48. Voi tämä olisi aivan ihana voittaa omaksi! Tänä vuonna ajattelin laittaa puutarhassani jo olemassa oleviin eurolavankauluksista tehtyihin viljelylaatikkoihin mansikkaa 🙂 Terassille olisi ihana saada oma viljelylaatikko, johon voisi laittaa salaatteja, porkkanaa ja vielä vähän lisää mansikkaa 😉

 49. Maalla olemma istuttaneet valkosipulia lavakauluksistantehtyyn boksiin, mutta nyt olemme juuri muuttameet uuteen kotiin jossa on ensimmäinen oma piha. Se kaipaisi jotain istutuksia.

 50. Ei ollut tällainen viljelylaatikko laisinkaan tuttu. Oon kahminut nyt uuteen kotiin erinäisiä ruukkuja kirppareilta ja aleista, multaakin kantanut moneen otteeseen kotiin. Moni kasvi on vasta taimivaiheessa ja näyttää hölmöltä, kun ei kasva mitään. Mutta kohta se kesä tuleekin jo kunnolla ☺️

 51. Meidän parveke tällaista kaipaileekin! Toissa kesänä parvekeviljelin mm. kesäkurpitsaa ja yrttejä, tän kesän viljelyksiä en ole vielä edes miettinyt..

 52. Laatikkoviljelyä en ole vielä kokeillut, mutta ajatellut kylläkin, koska kasvimaaviljelyn pilasivat etanat muutama vuosi sitten ja jäi pienoinen “trauma”😉.

 53. Muutamme huomenna ensimmäiseen omaan kotiimme, rivitalon päätyyn. Oma piha on ja odotan suuresti, että pääsen sitä laittamaan. Pojat ovat toivoneet yrttejä ja salaattia, joten niitä tulemme istuttamaan. Mielessä on ollut viljelylaatikko! 🙂

 54. Voi tää olis niin mahtava paketti meille. Kesän luksus mitä kaipaisi, mutta en oikein osaa mennä kauppaan ostamaan kun laatikko viljelmä ei ole itselle tuttua. Vieras alue josta olisin kuitenkin hyvinkin kiinnostunut.

 55. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi hommata viljelylaatikoita, mutta en oikein tiedä, minkälaisia niiden pitäisi olla. Olisi todella ihanaa päästä kokeilemasn laatikkoviljelyä.

 56. Ihana kokonaisuus! Mulla kasvaa viljelylaatikoissa kesäisin tomaattia, hernettä, porkkanaa, kurkkua, kesäkurpitsaa, salaattia, paprikaa.. Tarvisin uuden laatikon, joka vuosi viljelyni kasvavat kasvamistaan! Vielä en ole uskaltanut laittaa mitään ulos, mutta taimet kasvaa sisällä Kekkilän taimihyllyssä 🙂

 57. Nämä viljelylaatikot on ihastuttavia! Olen niitä kotiini kaipaillut jo useamman vuoden. Omakotitalomme piha on vielä tämänkin kesän ilman nurmipihaa ja kotimme saa maisemoitua ympäröivään hiekkakenttään. Syksyllä nurmelle annetaan jo mahdollisuus, mutta olisipa suuri ilo saada jotain vihreää jo kasvamaan ja satoa tuottamaan tällekin kesälle. Laatikon korkeus olisi myös oivallinen alati kasvavalle vatsalleni ja masuasukkiystävällinenkin 🙂

 58. Täälläkin kerrostalo asukki, juuri onkin mietinnässä mitä kivaa tänä kesänä parvekkeelle istuttaisi, tässä vaiheessa tulee tenkkapoo että miten saa kaikki ihanuudet mahdutettu parvekkeelle, muutamaan isoon ruukkuun tulee istutettua yleensä kukkia ( neilikkaa ),parvekelaatikkoon hopeaputous ja kylkeen keijunmekko ja isompaan juuri laudoista rakennettuun laatikkoon (joka alkaa viimeisiä vedellä) olisi tarkoitus laittaa kaksi avomaakurkun taimea, ruohosipuli kasvaa omassa pikku ruukussaan, mutta vielä pitäsi saada johonkin istutettua basilikaa, salaattia, persiljaa, kesäkurpista,herne, chili,tomaatti jne.. Kesä on kyllä ihanaa aikaa!

 59. Laatikkoviljely on tuttua puuhaa, mutta parveke on tällä hetkellä ilman minkäänlaisia viljelyjä, sinne muutama laatikko hyvinkin mahtuisi 🙂 Haaveilen oikein runsaasta, vehreästä parvekekeitaasta.

 60. Tarkoituksena olisi tänä kesänä kokeilla kasvattaa basilikaa ja muita yrttejä, joten tämä tulisi kyllä niin oikeaan osoitteeseen 🙂

 61. Ensimmäinen kevät omakotitalossa ja pihahommat odottavat! Kasvimaata ei ole, joten viljelylaatikolla pääsisin alkuun.

  Blogisi on mielenkiintoista luettavaa ja erityisen plussan tuo “oikeakielisyys”. Yhdyssanat on yhdyssanoja jne. 😉 Hyvin kirjoitettu teksti tempaa mukaansa!

 62. Tämän arvonnan haluaisin niin voittaa! Olen todellinen tunari kaikenmaailman puutarhahommien kanssa, mutta josko tämä oilsi hyvä tapa aloittaa…tyttöni mun toivoisivat kovasti omaa pientä puutarhaa ja tällähän sen toteuttaisi! s

 63. Onpas kätevän näköinen laatikko! Olen viljellyt parina edellisenä kesänä yrttejä ja muuta keittiövihreää pienellä rivitalopihallamme vanhassa sinkityssä pesusoikossa. Mielelläni ryhtyisin myös laatikkoviljelijäksi:-) Salviaa, korianteria ja minttua… ja lehtikaalia, paljon lehtikaalia!

 64. Tänä keväänä just nakkasin lahonneen vanhasta hiekkalaatikosta tehdyn mansikkalaatikkoni polttouuniin, joten uusi kelpaisi 🙂 Harkitsen taas kasvimaan perustamista, johan toissakesänä etanah***ettiin kyllästyneenä nakkelin siihen nurmikon siemenet…
  Järjettömän ihana Siiri&saippuakuplat -kuva <3

 65. Tyttärelleni antaisin tuon jos voittaisin. Yrttejä ja mansikoita istuttaisin hänelle siihen. Sopisi niin hyvin heidän terassille.
  Hyvää kesää!

 66. Viljelylaatikko toisi ihanan lisän parvekepuutarhaamme! Tällä hetkellä viljelemämme yrtit ja mansikat kasvavat sekalaisissa purkeissa – on maitopurkista tehtyä istutusalustaa ja muita kierrätyskippoja. Budjetti ei oikein ole sallinut suurempaa sijoitusta. Viljelylaatikko olisi ihan mieletön juttu, saisi kasvit sopivaan alustaan ja silmääkin se miellyttäisi!

 67. Upea arvonta! En ole aikaisemmin kokeillut laatikkoviljelyä, mutta tänä vuonna haluaisin kokeilla. Ainakin salaattia ja mansikkaa kasvattaisin. Meillä on pienen pieni rivaripiha terasseineen, mihin se menisi juuri sopivasti 🙂 Jospa arpaonni suosisi nyt, eli ehdottomasti mukana ollaan!

 68. Ei ole vielä kokemuksia laatikkoviljelystä. Kesän aikana on tiedossa muutto, joten olisi tarkoitus laitaa parveke kuntoon ja hankkia sinne yrttejä ja kukkia.

 69. Parvekkeella olen kasvattanut salaattia ja yrttejä ruukuissa, mutta nyt kun on oma piha, viljelylaatikoille olisi hyvin tilaa!

 70. -OnneliAnneli-
  Ihan sormet syyhyää. En aikaisemmin ole kokeillut viljelylaatikkoa, mutta tänä tulevana kesänä voisin istuttaa jotain. Kyllä Rovaniemenkin korkeudella jotain voi viljellä. Mukava arvonta!

 71. Huippu arvonta! Viime kesänä aloittelin lavaviljelyä ja tomaatteja sainkin mahtavan sadon. Tämä kesä ollaan toisella paikkakunnalla, joten viljelyt jäävät välistä. Täällä omassa kodissa muutamana viikonloppuna käydessä olisi pihalla terassin rakentelua yms.

 72. Ei ole entuudestaan tuttu tuo viljelylaatikko mutta sopisi meille täydellisesti! Puutarhan varalle on suuret suunnitelmat, ja kasvamassa onkin kirsikkatomaattia, paprikaa, chiliä, yrttejä, jäävuorisalaattia, mustajuurta ja porkkanaa, pinaattia, punajuurta ja perunoita. Tästä tulee hyvä kesä!

 73. Ihana arvonta. Tämä on ensimmäinen kesä kun olen päässyt kunnolla laittamaan yrttejä ja vihanneksia itämään! Yrtit jo kukoistavat kunnolla ja niistä riittää varmasti koko kesäksi. Kekkilän viljelylaatikkoon olisi ihana laittaa esimerkiksi erilaisia salaatteja! Tänne sellainen! 🙂

 74. Minulle laatikkoviljelmät ovat uusi asia. Pieniin ruukkuihin olemme lapsen kanssa joskus yrttejä istuttaneet. Laittaisin terassille tämän ja istuttaisin mansikkaa minäkin. Sitten voisi napostella “oman maan” mansikkaa. Aurinkoista kesää!

 75. Voi kuinka kaunista ja kätevää viljely voisikaan olla! Toivottavasti voitan tuon ihastuttavan viljelylaatikon…silloin saisimme mieheni kanssa myös 30v. hääpäivälahjan.Arvonta on meidän hääpäivänämme!
  Toivon teille aurinkoisia viljelypäiviä!

 76. Ei ole kokemusta tuollaisesta viljelystä, mutta olisi mahtavaa koittaa varsinkin nyt, kun tilaa pihalla on!

 77. Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta toista kesää asun parvekkeellisessa asunnossa. Kukkien lisäksi olisi tarkoitus laittaa parvekkeelle yrttejä ja tomaattia nyt ainakin, mahdollisesti myös kurkkua ja kesäkurpitsaa.

  Vea
  talvilapsi@hotmail.com

 78. Ihan mahtava arvonta. Nyt, jos koskaan toivoisin onnen potkaisevan 🙂
  Meillä suunnitlemissa laatikkoviljelyä lasten kanssa; porkkanaa, persiljaa, retikkaa yms sekä kesäkukkasia.

 79. Tule, tule hyvä onni, älä tule huono onni! Aion laittaa tänä kesänä mansikkaa, herneitä, tietysti persiljaa ja ruohosipulia, basilikaa ja tilliä, joka ei ikinä onnistu.

 80. Olen haaveillut terassille jonkin tapaisia laatikoita tai kasvusäkkejä. Tykästyin kovasti tähän. 🙂 Kiitos ideasta!

 81. Laatikkoviljelyyn olis tarkotus tutustua tulevan kesän aikana kun muutetaan vihdoin omakotitaloon. Tollanen olis ihan huippuhärpäke keittiöpuutarhan yrttejä ajatellen 🙂

 82. Meillä on mökillä lavankauluslaatikoita. Sinne laitetaan papua,herneitä,avomaankurkkua,porkkanaa,retiisiä ja yrttejä. Kotiin olisi ihana saada myös laatikko. Muutettiin viime syksynä parvekkeelliseen asuntoon ja parvekkeella toistaiseksi vasta sekalaisia ruukkuja…

 83. Viime kesänä muutimme omakotitalosta rivitaloon, joten kasvimaata tai kasvihuonetta ei enää löydy. Kesäkukat on tämä multasormi jo suurimmaksi osaksi hankkinut. Yrteille kaivataan vielä omaa paikkaansa… ja tietenkin mansikoitakin tulee löytyä! Laatikkoviljely ei ole lainkaan tuttua, mutta ehdottomasti haluaisin kokeilla.

 84. Meillä on edessä muutto kerrostaloon ja joudumme jättämään vehreän pihamme, jossa on mansikkaa, raparperia, yrttejä ja retiisejä.. Erityisesti mieheni on tosi harmissaan tilanteesta, kun sormet syyhyävät multaan. Laatikkoviljely toisi helpotusta ja olisi upea ylläri uudelle parvekkeelle. Eipä ole aiemmin tullut kokeiltua laatikkoviljelyä, mutta kannatan! 🙂

 85. Parvekkeelle on saatu yrttiporras, mutta yrttejä ei ole vielä. Kesäkukkia ehkä tänä vuonna. Laatikkoviljelystä olen kyllä haaveillut – suunnitellut sopivia kasvejakin, mutta toistaiseksi on vielä jäänyt haaveeksi.

 86. Voi mikä arvonta, kunpa onni olisi myötä!
  Mökille on jo varattu kaivinkone vetämään koko pihan puhtaaksi, joten puhdasta lääniä on laitettavana tänä kesänä noin 250 vuokraneliötä 🙂

 87. olen varsinainen viherpeukalo! Nyt olen ensimmäistä kesää parvekkeen omistaja, joten tuollainen viljelylaatikko olisi aivan mahtava juttu! Aikasempina kesinä olen viljellyt kaupungin 4h-palstoilla, hauskaa sekin!

 88. Aivan mahtava arvonta! Itse en ole vielä laatikkoviljelyä kokeillut, mutta nyt oman parvekkeen myötä kiinnostaisi istuttaa kaikkea ihanaa kasvamaan!

 89. Yrttitarhaa pukkaa tänäkin vuonna, lisäksi tomaatteja & minimunakoisoja & chiliä. Parasta parvekeviljelyssä on se ihana tuoksu… 🙂

 90. Ihanan näköiset laatikot. Nyt kasvatetaan salaatteja, porkkanaa ja raparperiä. Tänä kesänä lisätään mansikkaa ja tähän uutukaiseen sopisivat täydellisesti kuten kuvista näkyy.

 91. Just tuollaisia olisi hankinnassa, joten peukut pystyyn! Viime kesänä laatikkoviljelin yrttejä ja tomaatteja (tosin kivisessä laatikossa) ja helppoa oli. Nyt ajattelin laajentaa viljelyksiä noihin puisiin=).

 92. Mä yritän laatikkoviljellä nyt toista kesää. Viime vuonna en tajunnut parsakaaleja suojata alkuun.. Joten meni taimet muihin suihin. Nyt on kasvutunneli hankittuna.. Joten jos tänä vuonna pääsis jo maistaan itsekin. Aina on tilaa yhdelle laatikolle lisää, joten osallistun siis arvontaan.

 93. Osallistun arvontaan mielelläni. Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta tätä kautta siihenkin saisi tuntumaa. Tämän kesän suuri puutarhaproggis on kesäkotimme pihan istutuksiin liittyvät työt.

 94. Terassille olisi mukava perustaa pienviljelykokonaisuus, josta napsia kuvia muidenkin iloksi ja inspiraatioksi 😉

 95. Laatikkoviljely on tuttua! Nytkin siemeniä on ostettuna jo monta pussia, laatikot vain puuttuvat! Joten nyt toivoisin onnen suosivan.

 96. iäkäs äitini ei jaksa enää hoitaa isoa puutarhaa, tämä lähtee arpaonnen suosiessa häntä ilahduttamaan!

 97. Ihana ja upea idea nuo viljelylaatikot. Meillä on ihan mukavan kokoinen parveke, jossa kaikenlaista on kasvatettu ja yritetty kasvattaa 🙂 Laatikkoviljely ei ole ennestään tuttua, mutta innostuin asiasta heti nähtyäni tämän blogikirjoituksen. Kaisa

 98. En ole vielä kokeillut, mutta olisi kiva päästä kokeilemaan. Saisin varmasti miehen rakentamaan ja 4-vuotiaan istutusavuksi.

 99. Mä joka vuosi koitan kovasti viljellä kaikkea kivaa tuolla parvekkeella, mutta täytyy myöntää että mun viherpeukalo on ihan keskellä kämmentä, koskaan ne ei oikein menesty 😀 Mutta ehkäpä kaikki onkin ollut kiinni vain tuollaisen viljelylaatikon puutteesta, jospa tuommoisten myötä meikänkin parveke puhkeaisi kukkaan ;D

 100. Tommonen looda vois herättää mun sisäisen puutarhurini unesta uuteen kukoistukseen 🙂 Oujee! Mukana arvonnassa siis.

 101. Laatikkoviljely on mulle ihan uus juttu, mutta hyvinkin ajankohtainen ja mieluinen. Ensi kuussa pitäisi aloittaa omakotitalomme pihan teko ja näille kyllä löytyisi paikka sieltä. 🙂

 102. Ison pihan jälkeen minullakin on parveke ja opeteltava ihan uusia juttuja. Kaikki kekkilän tuotteet on ihan ihania. Tälle laatikolle olisi niiiiin tarvetta ja hoitelisin kasveja yötäpäivää:)

 103. Hieno laatikko! Pihalta löytyy nyt miehen väsäämät laatikot, joista nousee sipulia, punajuurta, porkkanaa, retiisiä ja yrttejä. Löytyispä paikka vielä mansikoille!

 104. Ihan uusi juttu on tämä laatikkoviljely, mielellään kokeilisin! Parvekkeelle ajattelin hankkia kirsikkatomaatin ja yrttejä.

 105. Laatikkoviljely on aina ollut suuri unelma! Istuttaisin porkkanaa, tilliä, persiljaa, salaattia, basilikaa,laventelia, Muuten tulee laitettua joka kesä vain kesäkukkia.

 106. Oi, olisi ihana tuollainen viljelylaatikko.
  Olemme juuri muuttaneet uuteen kotiin ja nyt on mietinnän alla, mitä kaikkea pihalle laitetaan.

 107. Hieno idea! Tälläisenä tumpelona puutarhurina, tuo vaikuttaa oivalliselta. Onnistumisprosentti istutuksia silmäälläpitäen saattaa olla huomattavasti suurempi, kuin mitä tähän mennessä on tullut =) Tosin ensimäistä kertaa ikänä, ovat kaikki sipulit ja siemenet mitä olen esikasvattanut lähteneet hienosti kasvamaan. Jahka vielä pysyvät hengissä kunhan saan ne siirrettyä ruukkuihin. Pikkaraiseen pihaani laitan pelkästään ruukkuja. Maahan niitä on taidoillani turha kaivaa. Kasvamassa on gladioluksia, tuoksuhernettä, freesiaa ja laventelia.

 108. Minulle ei ole tuttua ja olisikin hauska testata! Olen koittanut kolmena kesänä kasvattaa syömistä marsuilleni ja kerran se onnistui. En tiesä missä vika, ehkä mullassa. Siksi ostinkin sisäpuutarhan mutta kesällä olisi kiva kasvattaa ihan ulkona 🙂

 109. Oih, paras arvonta ikinä! Laatikkoviljelystä ulkona pieniä kokemuksia yrttien kanssa. Tavoitteena on sada aikaiseksi lähitulevaisuudessa laatikoihin kesäsalaattia, sipulia, valkosipulia, perunaa maistiaisiksi ja hieman mansikkaa. Tuo porraslaatikko on todella kaunis.

 110. Parveke odottaa yhä laittamista, olisi mukava saada äin ylellinen setti omallekin parvekkeelle. Töissä olen yhden kesän ajan viljellyt laatikossa salaattia ja yrttejä ja kohta toinen kesä starttaamassa… Onnea kaikille avontaan!

 111. Olen innostunut viljelemään laatikossa ja minulla onkin tällähetkellä viljelypalstalla lavakauluksia, joissa on erilaisia vihanneksia ja kukkia kasvamassa. Mutta takapihaltani puutuisi tuo ihana viljelylaatikko 🙂 Voisin takapihalla viljellä erityisesti mansikoita ja koristekasveja 🙂 Lo

 112. En ole kokeillut laatikkoviljelyä mutta ruukuissa on tomaattia, paprikaa ja salaattia sekä tilliä. Olisi mahtavaa kokeilla mansikkaviljelyä laatikossa.

 113. En ole koskaan kokeillut laatikoita, mutta suunnitellut kyllä hankkivani sellaiset. Yrttejä siellä viljelisin 🙂

 114. Viljelylaatikoita mahtuu muutama vielä pihalle.. Onneksi niitä voi myös muunnella. Talven tullessa sotken mukaan ruohosilppua ja puutarhajätettä, siinähän ne kompostoituu samalla..
  Pari penkkiä mulla on käytössä puuvartisten taimien säilyttämiseen.. Ensi talveksi suojaa saavat ruotsinpihlajat, helmipihlajan taimi sekä muutama jalopähkinä.. samoihin laatikoihin tulee myös suojaan ruukkuviljelyssä olevat mesimarja ja karhunvadelmat

 115. Laatikkoviljely on tullut tutuksi, rivarin pihalla kasvattelen mitä milloinkin. Hyötykasveista kesäkukkiin.Nämä laatikot näyttää niin hyvältä, että onhan se osallistuttava jos vaikka onni suosisi. Nimimerkillä “vielä on tilaa yhdelle…” 🙂

 116. Todella kätevä pieneen tilaan, tai kivan näköinen isompaankin kokonaisuuteen, olen mansikkaa viljellyt kasvusäkeissä mutta en mitään koskaan laatikoissa. Tämä blogi vaikuttaa kivalta 😄

 117. Ylpeydellä voin kertoa,,että,penkistä löytyy yhden talven talvehtinutta salviaa, timjamia , ruohosipulia ja oreganoa, joka pitikin siirtää kukkapenkkiin koska on kovin levittäytyvää sorttia! Nyt laatikossa tuloillaan lehtipersiljaa, chiliä ja rucolaa, härkäpapu vielä istuttamatta.Kallioislla tontilla laatikkoviljely on nerokasta!

 118. Voi, täällä yksi viherpeukalo ilmoittautuu arvontaan! Meillä on iso lämmin terassi, johon tuollaiset laatikkoviljelmät passaisivat kuin nenä päähän. 🙂

 119. Viljelylaatikkoa en ole kokeillut. Vain kasvimaalla viljelyä. Eron myötä muutto kerrostaloon, jossa ihana parveke, johon tuollainen olisi täydellinen. Lapsetkin saisivat mansikoita, herneitä ja salaattia “omasta maasta”

 120. Laatikkoviljelyä testasin viime kesänä veljen pihassa, nyt voisi testata omassa pihassa 🙂 kasvamaan laittaisin ainakin mansikoita.

 121. Juuri tuollaisen ratkaisun yrttiviljelyyn olen aina halunnut! 🙂 viljelylaatikossa viljely ei ole minulle tuttua, mutta puutarhahommat kyllä muuten kiinnostivat. 🙂 sopisi hyvin rivitalon valokatetulle patiolle <3

 122. Oiva kapistus johon saan yrtit parvekkeelle kasvamaan. Asun omakotitalossa jossa 2 kerrosta. Keittiö on ylimmässä jossa myös parveke, joten olisivat lähempänä kun laitan ruokaa 😊
  Ihan mahtava tuote!

 123. Viljelylaatikkoa en ole kokeillut yrttien tai vihannesten ksvatukseen mutta kukkia sellaisessa kasvaa parhaillaan.

 124. Olen kokeillut sellaista ‘lavakehystä’ ja tykkäsin. tuo viljelylaatikko olisi todella paljon parempi.

 125. OLisi aivan ihanaa voittaa tuote ja tilpehöörit. Itsellä hentoista kokemusta viljelylaatikoista (ei oikeat laatikot, vaan lavakehykset) ja hyvin on elokuussa satoakin tullut. Ihana mieltä piristävä harrastus kevään ja kesän ajaksi. Kasvattaisin yrttejä, mansikkaa, retiisejä ja vaikka hernettä!

 126. Toi on kyllä upea! Meillä on tänä kesänä tuunatut vanhat perunalaatikot istutuslaatikoina ja niissä kasvaa papuja 🙂

 127. Vuosi sitten päästiin muuttamaan omaan taloon ja kasvimaat on vielä laittamatta. Mieheni teki minulle yhden pienen kasvilaatikon mihin sain kokeilla porkkanan ja salaatin kasvatusta. Mansikkamaa on vielä haaveissa, ja semmoiseen porrastettu viljelylaatikko olisi varmasti hyvä. 🙂

 128. Viljelylaatikko ei tuttu, mutta varmasti kokeilemisen arvoinen.
  Kukkia, mansikoita ja muita hyötykasveja viljelisin siinä.

 129. Ei ole kukaan joka ois viljelylaatikon tehnyt joten vain ruukuissa ja parvekelaatikoissa kasvaa yetit, mansikkat ja salaatit.

 130. Ihana laatikko. Mulla ollut joskus kesäkurpitsaa laatikoissa,tänä vuonna suunnitelmissa pieni salaatti/yrttilaatikko. Porkkanaa ehkä sitte toiseen. Saapa nähä miten käy 😉

 131. Parvekkeella on vain kukkia, joita siemenestä/mukulasta kasvatan. Mansikoita olisi kiva saada. Tosin en tiedä, olisivatko ne terveellistä syötävää. Parveke 4:ssä kerroksessa mutta vierestä menee yksi pääteistä. Kuinkahan korkealle auton päästöt yltävät?
  Maarit K

 132. Laatikkoviljely sinällään ei ole tuttua, mutta kasvihuone ( pieni sellainen ) löytyy, ja ruukkuviljelyä olen kokeillut lähinnä yrttienmuodossa. Nyt kyllä alkoi uudet visiot tuohon laatikkoviljelyyn herätä, ja pitänee sellainen ainakin yksi pihalle hommata.

 133. Olisikohan viljelylaatikosta apua kun Pohjois-Suomessa maa sulaa ja kesä tulee hitaammin. Jostain olen lukenut että kohottamalla penkkejä maa sulaanopeammin ja pysyy paremmin lämpimänä.

 134. Lavankauluksia, ostettuja ja omatekoisia, on tänä keväänä laitettu uuteen pikkuiseen pihaan. Niillä kasveille saa ihanan helposti rakennettua pedit, joita on helppo hoitaa, sekä rajattua kauniisti pieneenkin pihaan hyötytarhaa ja oleskelutilaa.

 135. Olen muuttamassa uuteen kotiin, jossa on pieni piha. Kunhan kodin remontoinnista selviän ajattelin laittaa pihaa kuntoon. Haaveissa olisi paljon yrttejä, pari marjapensasta, ja jotain valkoisia kukkia. Kekkilän laatikko ei ole vielä tuttu, mutta se kuulostaisi mainiolle hyötykasvikodille.

 136. Laitoin tänä kesänä ensimmäistä kertaa viljelyksiä lavakaulukseen. Olisi kiva kasvattaa enemmänkin kaikenlaista itse.

 137. Laatikkoviljelyn aloittaminen on suunnitelmissa. Tuota pitää kokeilla. 😀
  Toivottavasti arpaonni suosii 😀

 138. Aloitteken vasta terassiviljelyä ja tuollainen viljelylaatikko näyttää todella kiinnostavalta. Sopisi hyvin meidän terassille.

 139. Villiintynessä pihassamme on kaksi yksinkertaista laatikkoa, niissä on hieman herneitä, papuja,ruohosipulia yms.mutta tuo on ihan loistoidea, siisti, sijoittaisin sen terassille josta olisi helppo käydä hakemassa yrttejä ja salaattia, ehkäpä muutama metsämansikan taimenkin mahtuisi sinne lastenlapsien iloksi

 140. Viime vuonna aloitin laatikkoviljelyn mökillä ja tänä kesänä jatkan, jonkinverran viisastuneena.

 141. Ikinä en ole mitään viljellyt, aina kerrostalossa asuneena ei ole tullut edes mieleen , että voisi parvekkeella jotain kasvattaa, Mansikat ja salaatti himottais

 142. Yrttejä, salaattia, tomaatteja ja mansikoita kasvaa laatikoissa. Lapsetkin seuraavat innolla marjojen ja tomaattien kypsymistä.

 143. En ole kokeilut laatikkoviljelyä, mutta tänä kesänä uuden pihan saatuamme aiotaan kokeilla, tuollainen porrasmainen näyttää kivalta.

 144. Oi joi! Tuon kyllä haluaisin!!! Olisi niin täydellinen parvekkeelle kun ei ole vielä sitä omaa ryytimaata missä viljellä! Laittaisin mansikkaa, pinaattia, salaatteja ja yrttejä ainakin..

 145. Ei ole tuttu tuo viljelylaatikko. Parvekkeella olisi tilaa kyllä. Chilin ja yrttien kasvatusta olen pitkään ajatellut kokeilla. Vaikka on kasvimaakin, niin parvekkeella viljely tuo ihanaa lisätunnelmaa ikkunan alle.

 146. Vau! Hienolta näyttää! <3 Meidän parveke on jo kesäkunnossa: kukkia ja hyötykasveja siellä sun täällä. Tämän kesän puutarhaunelmat ovatkin äitini pihalla, jonne laitamme ensi viikonloppuna suvun pikkupojille hiekkalaatikon. Äiti on kovasti toivonut istutuslaatikoihin pientä yrttitarhaa ja nuo Mahdollisuuksien Viljelylaatikot olisivat kyllä täydelliset hänen terassinsa viereen! Kunpa voittaisin hänelle sellaisen! 🙂 Hyvää kesää kaikille lukijoille!

 147. Onpa upea uusi innovaatio jälleen Kekkilältä. Tuunaisin kasvulaatikoille kannet ja kun kasvukausi on ohi voi laatikon päällä istua ja iltojen hämärtyessä polttaa kynttilöitä tai llaittaa muita valoja. Pienellä pihallani olen kasvulaatikoissa kasvattanut lähinnä yrttejä.

 148. Laatikkoviljelyä en ole kokeillut, rivitalossa asutaan. Meillä ongelmanan on kotiloetanat, jotka järjestelmällisesti syövät kaiken. Vaikka kuinka niitä kerää pihalta, niin ainavaan niitä löytyy lisää. Laatikko viljely vois olla yksi ratkaisu, jos päälle saisi viritettyä ohutta verkkoa tukikelloen varaan, ikäänkuin katokseskis, voisi ehkä onnistua varjelemaan kasveja kotiloilta. En ole vielä kokeillut, mutta blogia lukiessa heräsi tälläinen idea 🙂

 149. Laatikkoviljely ei ole minulle tuttua, mutta ainut vaihtoehto viljelyyn. Ensi kesälle siis suunnitelmissa pientä hyötypuutarhaa laatikoihin 🙂 Tänä kesänä uusitaan vanha nurmikko ja puutarha uuteen uskoon.

 150. Mukana ehdottomasti! Laatikoita olen itse väsäillyt vaihtelevalla menestyksellä, ulkonäöllisesti ei niin onnistuneita, vaikka eihän ne kasvit kato, minkänäkösessä kyhäelmässö ne kasvaa.. tommonen ois ihan luksusta 🙂

 151. Ruukuissa kasvattamista olen harrastanut, pienellä parvekkeella. Viljelylaatikot kiinnostavat kovasti, avaa ihan uusia mahdollisuuksia parvekekasvatukseen. Tahtoo kokeilla!

 152. Mukana arvonnassa! Laatikkoviljely (tai mikään muunlainen) ei ole tuttua, mutta rivariin muutettua haluasin kovasti lasten kanssa aloittaa.

 153. Minulla on pihallani neljä metallilevystä tehtyä niiteillä koottua laatikkoa. Kaksi kappaletta metri kertaa kaksi metrisiä ja kaksi metri kertaa metrisiä. Niissä parasta on se että ulkoreuna on käännetty jyrkästi ulospäin. Näin kotilot eivät pääse laatikkoihini. Laatikoissa kasvatan yrttejä, raparperit, parsaa yms. Lisäksi kasvarissani on kekkilän jaloilla seisova kasvulaatikko. Siinä kasvatin viime kesänä makeita kirsikkatomaatteja, mangoldia ja paprikaa.

 154. Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta rivarissa olen kasvatellut salaatteja, yrttejä ja tomaatteja erilaisissa ruukuissa. Tänä vuonna on mietinnässä kyllä jonkinlainen laatikkoviljely.

 155. Laatikkoviljely ei ole vielä tuttua. Tarkoitus olisi laittaa tänä kesänä pari laatikkoa, kunhan kerkeää muilta pihahommilta 🙂

 156. Kolmatta kesää laatikkoviljelen vaihtelevalla menestyksellä. Tuo arvontasetti olisi onnenomiaan mökille saareen-saisi hyötytarhaa ja kasvit turvaan satunnaisesti pihaan taapertavilta hanhilta ja pupuilta. Kallioon kun on hankala penkkejä perustaa 😉

 157. Laatikko viljelyä en olekokeillu. Kaikkea muuta vaihtelevalla menestyksellä. Salaattia viljelin Kilpisjärvellä. Nyt kun olen eläkkeellä ja asun kesät mökillä. Laaatikko viljelyä haluais kokeilla.

 158. Ihanan näköiset laatikot. Kokeilin isossa laatikossa lehtikaalin viljelyä viime kesänä, hyvin kasvoivat laatikossa. Olisi kyllä mukava tuollaiset laatikot.

 159. Olisi ihana näkösuoja avoimelle terassille ja sais napata mansikoita mansikkamargaritaan, nams 🙂

 160. Laatikkomaista kehikkoa olen kasvimaalla käyttänyt, mutta tällainen upea porrastettu laatikkoidea ei ole käynyt mielessäkään! Ai että kun polvet kiittäisivät kitkijää ja kastelijaa, kun kasvit olisi nostettu mukavalle työskentelykorkeudelle. 🙂 Tällaiseen laittaisin varmaankin keittiöpuutarhan yrtit ja salaatit ihan kotipihalle, pysyisivät puhtaina ja tarjoaisivat myös silmäniloa!

 161. Kyllä kelpaisi! Olen viljellyt omatekoisissa laatikoissa mm. Salaattia, porkkanaa, tilliä, persiljaa ym. Nuo viljelylaatikot ovat kyllä kauniit ja niihin voisi laittaa erilaisia yrttejä ja vaikka amppelimansikkaa…

 162. Meillä valoisa lasitettu ja ISO parveke (21 neliötä), jota haluaisin hyötykäyttöön nykyistä enemmän. En osaa minkäänlaista viljelyä, mutta tuon setin myötä olisi kiva opetella B-)

 163. Laatikkoviljely on ollut jo pari vuotta käytössä kun on savimaa mutta lisälaatikot on aina tarpeen ja ei ne omatekemät tietenkään ole niin hienoja mutta kuitenkin toimivia, mulla kasvaa niissä perunat, porkkanat, punajuuret ja herneet!

 164. Muutin kaksi viikkoa sitten ja iso 19 neliön kerrostaloparveke antaa mahdollisuudet vaikka mihin. Hyötykasvien kasvattaminen kiinnostaisi kasvatuslaatikossa. Voisikohan tuossa ylimmässä viljellä porkkanoita? Riittäisikö syvyys? Yrttien ja salaattien kasvattamista kokeilisin ainakin nyt ensimmäisenä kesänä. Aikaisempaa kokemusta ei ole. Haluan osallistua arvontaan. Maukasta kesää odotellen!

 165. Arvonnassa mukana haluaa olla hän! Meillä on ulkona itsekyhättyjä laatikoissa, joissa on sipulia, porkkanaa, perunaa tänä kesänä. Rakastan viljelylaatikoita, käteviä käyttää, viljely on helpompaa ku avomaalla. Kesäksi paljon suunnitelmia, katsotaanko ehtiikö toteuttaa kaikkia!

 166. Mukana ollaan! Laatikkoviljelyä en ole koskaan kokeillut, mutta olen ahkera yrttien kasvattelija ja haluaisin kovasti siirtyä kohti hienompia haasteita!

 167. Minulla suunnitelmissa pykätä kasvimaalle jonkinsortin laatikoista laareja, jolloin saisin luonnostaan reunat kasvimaalle kun en ole tähän oikein järkeviä keksinyt.
  Mielellään siis mukana arvonnassa:)

 168. kyllä laatikkoviljelmät ovat tuttuja, invalidien kesäpaikassa Porin lähellä ovat itse tehtyjä vanhoista laudoista. arvonnassa mukana että saisi uutta mullistavaa tietoa

 169. Lavakauluksen olen pihalle viritellyt.. Viljelylaatikosta ei ole kokemusta..Vieläköhän ehtisi kokeille valkoisia koristekurpitsoja? Mukana arvonnassa!!!!!

 170. Olenkin haaveillut, että hankkisimme viljelylaatikot parvekkeelle, mutta tähän mennessä toteutus on jäänyt haaveilun asteelle. Meillä itseni lisäksi lapset olisivat aivan innoissaan, jos pääsisivät hoitelemaan laatikoiden kasveja. Eli mukana arvonnassa!

 171. Toiveissa olisi muutamista laatikoista tehdä hyötypuutarhaa, koska ei muuta mahdollisuutta. Yksi lavakaulus löytyy pihan perältä salaatille ja muutakin kivaa olisi kiva kokeilla.

 172. Mukana ollaan. Juuri mummilassa käydessäni kateellisena katsoin mummin laatikoita ja mietein kuinka kauniisti niihin saisi eri hyötykasveja laitettua 🙂

 173. Tänä kesänä ensi kokeilu kahden päällekkäin asetetun lavakauluksen kanssa! Kesäkurpitsat olisi tarkoitus kasvattaa siinä! Ne rontit kun vievät niin paljon vettä+tilaa..jospa uusi lava antaisi armoa Ei-Aina-Läsnäolevalle tarhurille!
  Olisi kiva tietää,mitä aiotte kasvatta tuossa korkeimmassa osassa?? Siinähän multa jo riittäisi pikku puulle…viiniköynnökselle??
  Kaunis ja varmaan näppärä laatikko.

 174. Mukana!
  Olen “kasvihuone+kasvualustoja” viljellyt. Nyt muuttaessamme luhtirivitaloon, kasvihone jäi.
  Tyttäreni haluaisi saada taas tomaatia ja kurkkua! Lasitetulle parvekkeelle oiva ratkaisu 🙂

 175. Mukana!
  En ole kokeillut vielä viljelylaatikoita, lähinnä hyötykasveja varten.
  Pieni kasvimaa meillä on.

 176. Mieluusti tahtoisin kokeilla kasvattamista mahdollisuuksien laatikossa parvekkeellani. Toivottavasti onni on myötä arvonnassa <3

 177. Oijoi! Nyt on taas kehitetty laatikko minun makuuni; pieni tila, kätevä malli, paljon mahdollisuuksia! Olen kokeillut jos jonkinlaisia viljelymalleja, sekä avomaata, kohopenkkiä, että laatikkoa. Kaikki ovat tarjonneet saman asian, nimittäin kasvun ihmeen, jota ei voi lakata ihailemasta. Miten pienestä siemenestä tai hennosta taimesta nousee kukoistava, kauneutta tai satoa tarjoava kasvi. Tämä laatikko hankintaan!….Tai jospa vaikka arpaonni suosisi, niin laatikosta kehkeytyisi pikavauhtia unelmien pengerryspenkki. : )

  Satu

 178. kasvilava viljelyä kokeilen pienellä takapihallani nyt kanssa ekaa kertaa. Hienoja kuvia sinun sivuilla. Kaikki kylvämäni on noussut taimelle kylmästä keväästä huolimatta. Ihanaa seurata kasvun ihmettä. 😀

  Pirkko aloitteleva puutarhuri

 179. Tosi kivan näköinen tuo! Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta olisi tosi kiva kokeilla. 🙂
  Nyt kesäksi olen saamassa terassille tuon vihervitriinin, joten sinne tulee kaikkea kivaa. 🙂

 180. Laatikkoviljely sopii hienosti kaupunkiasuntoon! Meillä ei ole varsinaisesti omaa pihaa puutaloyhtiössä, mutta laatikot saa mukavasti ulko-oven viereen ja sinne mahtumaan monenlaista hyötykasvia: yrttejä, salaattia, kesäkurpitsaa ja kurkkua.

 181. Aivan mahtavalta täyttää ja varmasti todella kätevä. Nyt omalla parvekkeella on muutama chili ja paprika kasvamassa satoa. Lisäksi eri yrttejä ja kukkia. Laatikkoviljelyä en ole harrastanut, mutta olisi aivan mahtava kokeilla vaikken ole mikään viherpeukalo. Ystävillä ja sukulaisilla aina kateellisena katson viljelylaatikoita. Ainakin mansikoita tulisi laitettua ja varmasti tilaa olisi muullekin sadolle.

 182. En ole kokeillut laatikkoviljelyä. Maahan olen kyllä istuttanut vaikka mitä erilaisin lopputuloksin. Haluaisin lapsille opettaa itse kasvatusta. Suunnitelmissa on istuttaa salaatit yms. Laatikkoon ja perunat ja porkkanat maahan. Laatikko vaan puuttuu

 183. En ole koskaan kokeillut laatikkoviljelyä, mutta äiti ja mummokin ovat tainneet sitä harrastaa. Omaan kotiin juuri lasitetulle parvekkeelle olisi niin mukava saada jotakin näpräiltävää, kun viherpeukaloinnin ovat nuo suvun naiset minuun nuoreen tyttöönkin tartuttaneet!

 184. Laatikkoviljely ei ole tuttua vielä. Toiveena on saada terassille jonkinlainen “yrttimaa”, josta on helppo napsia herkkuja keittiöön 🙂

 185. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni ruvennut yrttien kasvatuspuuhaan ja tarkkailen ylpeän jännittyneenä siemenestä kasvatettuja versojani. Urheat kasvinalut ovat odottaneet säiden lämpenemistä ikkunalaudalla, ja nyt olisi aika siirtyä parvekkeelle, mutta sopiva laatikko puuttuu. Tuo laatikko olisi loistava ja eri kasvit saisi näppärästi omiin lokeroihinsa!

 186. Olen päättänyt tänä vuonna kasvattaa parvekkeella erilaisia syötäviä juttuja, parveketta kun on pikkuhiljaa vuosien varrella kunnostettu ja se alkaa nyt olla viimeistelyä vaille valmis. Tuollaiseen viljelylaatikkoon laittaisin ainakin erilaisia salaatteja ja mikä ettei kokeilisin tomaattiakin…:)

 187. Lavakaulukset päällekkäin. Mansikkaa. Raparperia. Porkkanaa. Salaattia. Korianteria. Basilikaa. Siinä viime vuoden viljelyt. Tälle vuodelle muutama lavakaulus lisää. Tai arpaonnen suosiessa vähän kauniimpi viljelylaatikko 🙂

 188. En ole koskaan laatikkoviljelyä kokeillut, tänä keväänä vasta sisäinen puutarhurini heräsi ja oho! Olen saanut jopa herneenalut kasvamaan 😃. Täällä olisi arpaonnella tilausta! Haaveissa kasvattaa tänä kesänä omat yrtit kesägrillauksien kyytipojaksi ja mansikat vaniljajäätelön seuraksi.

 189. Kolmatta vuotta laatikkoviljelijänä ja lisälaatikot kelpaa aina 🙂 satoa odotellaan salaateista, sipuleista, herneistä ja porkkanoista.

 190. Laatikkoviljely ei ole vielä tuttua, mutta tuo olisi juuri passeli meille – mies kun haluaisi kasvattaa yrttejä. Pihalla paljonkin projekteja koko ajan, useimmiten yhä vieläkin edellisten asukkaiden istutusten poistoa tai järkeistämistä. Tänä keväänä kaadettiin pari vanhaa huonoa omenapuuta, tilalle luumupuu ja peittoruusut istutettiin piilottamaan rumaa kaivonkantta.

 191. Kiva kirjoitus. Minulla on ensimmäistä kertaa niin iso piha että pääsen kasvattamaan muutakin kuin kukkia. Pikkuruisessa pihassani olisi juuri sopiva aurinkoinen paikka viljelylaatikolle.

 192. Mukana! Laatikkoviljelyä emme ole vielä kokeilleet, mutta parvekepuutarhailu on tuttua touhua! Kivasti saisi yrtit ja muut herkut laatikkoon:) Meillä kasvatetaan tänäkesänä kurkkuja, tomaatteja, mansikoita ja kymmeniä eri chilejä!

 193. Ostettiin ihan oma ensimmäinen koti puolison kanssa kuukausi sitten. Vielä ei olla ehditty viljelemään mitään pienellä pihalla, mutta pihalta löytyy ennestään pari marjapuskaa ja joitain kukkasia. Laatikkoviljely ei ole tuttua, mutta sitä olisi hauska kokeilla. Näyttää tosi kätevältä ja sopisi hienosti pihalle eikä tarvitsisi miettä miten rajata viljelyt nurmikolla. AInakin yrttejä ja muutamaa hyötykasvia (tomaatti mansikka tms) olisi kiva kokeilla kasvattaa.

 194. Ei ole laatikkoviljely tuttua. Olen juuri etsimässä asiasta tietoa, kun törmäsin blogiisi. Pitäisi lasten kanssa jotain viljelyä aloitella.

 195. Ei ole tullut viljeltyä aiemmin. Ollaan ostamassa taloa ja viljelylaatikoilla lähtisi puutarhan rakennus helposti käyntiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *